1 берез. 2022 16:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Влада
0

231

0

Європарламент стоячи аплодував Президенту України. Зеленський вразив до сліз словами про Україну

Європарламент стоячи аплодував Президенту України. Зеленський вразив до сліз словами про Україну

Виступ президента щодо прийняття України до ЄС


Європарламент стоячи аплодував Президенту України. Зеленський вразив до сліз словами про Україну

Сьогодні, 1 березня, Президент України Володимир Зеленський в онлайн режимі виступив у Європарламенті щодо швидкого прийняття України до ЄС. Цей виступ відбувся у рамках позачергової пленарної сесії, присвяченій війні РФ проти України. Після промови Володимира Зеленського, представники Європарламенту аплодували стоячи.

Президент заявив, що ЄС з Україною буде міцнішим, а заявка України на членство в ЄС - показник того, чи Європа з нами.

На столах сесійної зали та на одягу членів Європарламенту: кольори українського прапору. Під час прямого ефіру можна було почути, як перекладачі не могли стримати сліз.

Звернення Президента України Володимира Зеленського до Європарламенту.

«Ви знаєте, я останні дні не знаю як правильно всіх вітати. Тому, що я не можу казати добрий ранок, добрий день чи добрий вечір. Щоденно, для когось цей день точно не добрий, щоденно для когось цей вечір останній.

Я говорю сьогодні і зараз про своїх громадян України, які захищають ціною свого життя свободу.

Я радий бачити і чути цей настрій тут - об’єднуючий. Я радий що ми об’єднали сьогодні всіх вас - країни ЄС, але я не зав що такою ціною.

І це трагедія для мене та кожного українця, трагедія для кожної держави. Дуже висока ціна. Тисячі загиблих людей.

Я не говорю, не читаю папірці, тому що папірці в житті моєї держави закінчились. Все це реальне: і ці загиблі люди, все це справжнє життя.

Ми віддаємо сьогодні за цінності, за права за свободу, просто за бажання бути рівними, ми віддаємо наших найкращих людей. Найміцніші, найсильніших, надзвичайних. Ми точно переможемо, я впевнений в цьому.

Є такий вираз український вибір Європи. Це до чого ми прагнули,шли і йдемо. Я дуже хочу, щоб звучало від вас до нас, вибір Європою України.

У мене є пару хвилин поспілкуватися з вами. Невеличкі у нас перерви через обстріли та ракетні удари. Ранок був трагічний для нас. Дві крилаті ракети у Харкові. Це місто біля кордону з РФ. Це місто, де найбільша кількість університетів в країні. Молодь яскрава, розумна завжди збиралася у найбільшій площі держави. Площі Свободи. І це найбільша площа Європи. Уявіть, зранку, дві великі ракети у площу Свободи! Десятки жертв. Ось така ціна свободи.

Ми боремося просто за свою землю і свободу. І повірте мені, попри те, що всі великі міста заблоковані, ніхто в нашу свободу і державу не зайде. Кожна площа, як би вона не називалася, вона буде називатися площею Свободи. Ніхто не зламає нас. Ми сильні. Ми українці.

Вчора 16 дітей загинуло. Путін знову скаже, що це якась операція, що вони б'ють по військовій інфраструктурі. Де наші діти? На яких вони військових заводах працюють? На яких ракетах вони? Може вони в танках їздять?

(Володимир Зеленський звернувся до Путіна: 16 дітей ти вбив!)

Ми боремось за наші права, свободу, життя, виживання. І боремося, щоб бути рівноправними членами Європи.

Сьогодні ми всім показуємо, що ми такі є. З нами ЄС буде міцнішим. Без вас Україна буде самотньою Ми довели свою силу, довели, що ми, як мінімум, такі самі як ви. Доведіть, що ви разом з нами. Що ви нас не відпускаєте. Що ви дійсно європейці,і тоді життя переможе смерть, а світ – темряву. Слава Україні!», - сказав Володимир Зеленський.


Європарламент стоячи аплодував Президенту України. Зеленський вразив до сліз словами про Україну

Європарламент стоячи аплодував Президенту України. Зеленський вразив до сліз словами про Україну - фото 2

Нагадаємо, 28 лютого, Володимир Зеленський підписав заявку України на вступ до ЄС . Європарламент прийняв заявку України та розпочато спеціальну процедуру вступу.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title