20 лип. 2022 13:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

700

0

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці

Майже всі загиблі та постраждалі – мирні мешканці, які в жахливі секунди йшли по вулиці, були в діагностичній клініці або працювали своїй на роботі…


Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці

У Вінниці 14 липня трьома ракетними ударами по площі Перемоги росіяни позбавили життя 25 людей, троє з них – діти. Майже всі загиблі та постраждалі – мирні мешканці, які в жахливі секунди йшли по вулиці, були в діагностичній клініці або працювали… Загинули лікарі, студентка, підприємці, працівники культури, вчителька, вихователька… Всіх загиблих ідентифікували. Відомі імена 21 людей. За кожним втраченим життям невимовна біль…

Лізочка Дмитрієва, 4 рочки. Разом з мамою Іриною дівчинка йшла на корекційні заняття, штовхаючи перед собою дитячий візочок. Раніше родина жила у Києві, але два роки тому, після розлучення, Ірина з дочкою повернулась у рідну Вінницю. Ліза була дуже енергійною дівчинкою, брала участь у записі відео до різдвяних свят разом з дружиною Президента Оленою Зеленською. Мама дівчинки в лікарні.

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці

Максимко Жарій, 7 років і Вікторія Рекута, 35 років. Мама з сином проходили обстеження у медичному центрі «Нейромед». Загинули на місці. Поховали маму з дитиною у селі Мала Мочулка Теплицького району.

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці  - фото 2

Кирило Пяхін, 8 років. Наприкінці квітня хлопчик разом із мамою приїхали з окупованого Херсону до родичів у Вінницю. На момент вибуху Кирило був у машині, разом із дядьком, який вийшов з авто. Вони чекали на бабусю. Дядька відкинуло вибуховою хвилею. Хлопчик загинув на місці.

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці  - фото 3

Аліна Кисіль, 25 років. Працівниця філії ПриватБанку, знаходилась у приміщенні Будинку офіцерів. Після тривоги попросили всіх клієнтів банку вийти. Люди залишились в фойє, а Аліна з чотирма дівчатами вийшли у внутрішній дворик. На Аліну впало дерево. Вона загинула на місці. Дівчата, які були поруч, отримали травми.

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці  - фото 4

Євген Коваленко, 25 років. Звукорежисер. Приїхав до Вінниці для проведення благодійного концерту на підтримку ЗСУ. Загинув на місці, коли налаштовував техніку.

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці  - фото 5

Леся Ващук, 41 рік. Приватний підприємець. Мама двох діток. Світлана Чешківська, 42 роки. Була разом з подругою Лесею Ващук. У Світлани залишилась дитина. Жінки загинули на місці події.

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці  - фото 6

Катя Гула, 24 роки. Працювала адміністратором в діагностичному центрі «Нейромед». На роботу влаштувалась після початку повномасштабної війни. Загинула на місці.

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці  - фото 7

Тетяна Харченко, менеджер діагностичного центру. Молода жінка зі Стрижавки. Без мами залишився 6-річний син.

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці  - фото 8

Даценко Володимир, 34 роки. Учасник ГО «Дорожній контроль Вінниця», доброволець. На момент ракетного удару привіз побратима в діагностичний центр. Побратим був всередині, Володимир з іншим хлопцем був надворі. Його товариш відійшов з сонця в тінь, а Володимир залишився чекати біля входу в клініку. Хлопці вижили. Володимир загинув.

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці  - фото 9

Мулевич Володимир, 61 рік. Був в діагностичному центрі. Чоловік переніс інфаркт, одужав, приїхав у той день в клініку на діагностику. Загинув на місці.

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці  - фото 10

Олександра Борівська, студентка 2 курсу Донецького національного університету імені Василя Cтуса; факультет історії та міжнародних відносин.

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці  - фото 11

Олександр Клапай, 49 років Збирався їхати до мами в село. Зайшов у будівлю «Ювілейного» зробити ксерокопію. Зробив. Вийшов на вулицю. Загинув на місці.

Галина Олексів, баянистка. Дружина декана Львівської національної музичної академії ім. Лисенка Ярослава Олексіва. Жінка разом з 8-річним сином Романом була в діагностичній клініці. Загинула на місці. Хлопчик з травмами доправлений до Львівської лікарні.

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці  - фото 12

Віктор Поліщук, 37 років. Організатор концертів. Готував майданчик для благодійного концерту Олега Скрипки.

Катерина Суверіна, 58 років. Вийшла з тролейбуса на зупинці. Жінка загинула на місці.

Наталя Фальштинська лікар-невролог. В момент прильоту ракети знаходилась на робочому місці – в діагностичному центрі. Від важких травм померла в лікарні 19 липня. Чоловік Наталі на фронті. Без матері залишилося 3 дітей.

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці  - фото 13

Оксана Тиховська, вчителька початкових класів Вінницького ліцею №8. Йшла до роботи.

Їх вбила росія. Імена та історії 21 людини, які загинули від удару російських «калібрів» по Вінниці  - фото 14

Ніна Нелегач, 56 років. Працювала вихователькою в дитсадку. Жінка була з Луки-Мелешківської. Померла в лікарні. У неї було 85% опіків поверхні тіла.

Костянтин Пузиренко, 40 років.

Світла пам’ять…

Росія – держава-терорист.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото з соціальних мереж, підготувати матеріал допомогла координаторка проекту «Знаходимо відповіді» Ірина Ярошинська