3 серп. 2022 09:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Спорт
0

259

0

Юні футболісти із Вінниці та Одеси посіли друге місце у турнірі в Данії

Юні футболісти із Вінниці та Одеси посіли друге місце у турнірі в Данії

В турнірі «Dana Cup», що проходить у Данії змагалась дівоча команда футболу з Вінниці


Юні футболісти із Вінниці та Одеси посіли друге місце у турнірі в Данії

Збірна дівоча команда з футболу, до складу якої увійшли вінничанки та одеситки віком 14 років, посіла 2-ге місце серед 26-ти команд цієї вікової категорії у турнірі Кубку «DANA CUP-2022».

Про це Вінниця.info розповів тренер команди В’ячеслав Обезюк.

«У змаганнях з юнацького футболу, які щорічно проходять у місті Х’йоррінг (Данія), цього року прибуло понад 1000 команд гравців із 72 країн світу. Такі змагання проходять 39 років поспіль. Дівчата грали по двох вікових категоріях: 14 років та 12 років. Наша команда в категорії 14 років, зайняла 2-ге місце в турнірі. В груповому етапі обіграли команди з Данії та Норвегії. В півфіналі обіграли команду зі Швеції. В фіналі, на жаль, поступились команді з Польші», - розповідає про деталі змагань В’ячеслав Обезюк.

Юні футболісти із Вінниці та Одеси посіли друге місце у турнірі в Данії

Натомість, команда дівчата 12-ти років в груповому етапі обіграли команди з Норвегії та Данії.

«В плей-офф наша команда програла команді з Польші та потрапили до кубка «Fair Play№», де у вирішальній грі виграли з рахунком 2:0 у команди з США. Кращим футболістом турніру серед усіх команд в категорії 14 років була визнана наша Софія Барабаш. Дівчина займала позицію воротаря у команді.

Надзвичайно приємно, що під час змагань місцевою «БО Bevar Ukraine» проводився збір коштів на автомобіль швидкої допомоги для України. Учасники та гості турніру могли зробити пожертви і на згадку отримати символічні українські сувеніри, а також пригоститися традиційними стравами.

«Пишаємося нашими дівчатами, адже повернулися до Вінниці не тільки із Кубком переможців, але й привезли гуманітарну допомогу від данців, які передали медичні ортопедичні засоби для реабілітації», - говорить В’ячеслав Обезюк.

Юні футболісти із Вінниці та Одеси посіли друге місце у турнірі в Данії  - фото 2

Юні футболісти із Вінниці та Одеси посіли друге місце у турнірі в Данії  - фото 3

Юні футболісти із Вінниці та Одеси посіли друге місце у турнірі в Данії  - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото В’ячеслава Обезюка