28 січ. 2023 16:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

162

0

Юрій Ігнат: Тільки сучасні системи ППО та бойові літаки в змозі прискорити нашу перемогу

Юрій Ігнат: Тільки сучасні системи ППО та бойові літаки в змозі прискорити нашу перемогу

Інтенсивність ворожих бойових дій на фронті надзвичайно висока, ворог рівняє із землею цілі міста і села. Саме для того, аби якісно протистояти загрозам окупанта, його крилатим ракетам, нам потрібна далекобійна зброя, сучасна система протиповітряної оборони, сучасні бойові літаки


Юрій Ігнат: Тільки сучасні системи ППО та бойові літаки в змозі прискорити нашу перемогу

Інтенсивність ворожих бойових дій на фронті надзвичайно висока, ворог рівняє із землею цілі міста і села. Саме для того, аби якісно протистояти загрозам окупанта, його крилатим ракетам, нам потрібна далекобійна зброя, сучасна система протиповітряної оборони, сучасні бойові літаки.

Про це в прямому ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних Сил ЗС України полковник Юрій Ігнат, пише інформаційне агентство АрміяINFORM.

«Так само ми повинні реально оцінювати потенційну іранську загрозу. Йдеться про високу ймовірність поставки Іраном до росії балістичних ракет «Фатех» і «Зольфагар». Наші союзники так само розуміють цю загрозу, тому сьогодні є певне пожвавлення в сенсі обговорення необхідності посилення України різного типу сучасними системами ППО і протиракетної оборони зокрема», — зазначив Юрій Ігнат.

Він також додав, що нас найбільше цікавить: коли і скільки цих сучасних протиракетних систем, ППО і бойових літаків прибуде в Україну разом з нашими військовослужбовцями, які пройшли відповідну підготовку.

Що стосується бойової авіації, речник Повітряних Сил ЗСУ підкреслив: «Ми давно визначились, що наша бойова авіація має перейти на сучасні F-15, F-16, F-18, чи інші типи бойових літаків. Відбуватися це буде поетапно. Наразі мова йде про дві ескадрильї — по 12 літаків у кожній».

«Та це далеко не край наших потреб. Для ефективної бойової роботи потрібно забезпечити такими літаками хоча б 5 бригад, а це 15 ескадрилей. Тоді ми отримаємо ту кількість, яка разом з сучасною системою ППО зможе забезпечити охорону повітряного простору нашої країни, яка нагадаю, знаходиться в географічному центрі Європи», — підсумував Юрій Ігнат.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info
title