9 берез. 2023 10:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

681

0

Юрій Ігнат: Ворог вперше випустив по Україні 6 ракет «Кинджал» за одну атаку

Юрій Ігнат: Ворог вперше випустив по Україні 6 ракет «Кинджал» за одну атаку

Противник сьогодні вночі використав великий спектр ракет, щоб розосередити увагу протиповітряної оборони.


Юрій Ігнат: Ворог вперше випустив по Україні 6 ракет «Кинджал» за одну атаку

Противник сьогодні вночі використав великий спектр ракет, щоб розосередити увагу протиповітряної оборони України і вперше застосував шість ракет «Кинджал» за одну атаку.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Противник сьогодні використав великий спектр озброєння, ракет, фактично усіх видів, які в них є. Це робиться для того, щоб розосередити увагу протиповітряної оборони, з усіх напрямків, фактично з трьох морів: Чорне, Азовське та Каспійське. Запуски завдали різни типами авіаційної техніки, кораблями», - повідомив Юрій Ігнат.

Також він зазначив, що ворог активно застосовував ракети, які на сьогодні наші повітряні оборонці збити не можуть, адже не мають необхідних для цього засобів.

«Ракети, які наразі наша протиповітряна оборона не може збити, адже не має відповідних засобів, це: С-300 – ракети, які окупанти застосовують майже щодня, запускають їх по балістичній траєкторії. За сьогодні таких ракет було 13.

Також противник використовував ракети «Кинджал» - всі ми знаємо, що це за ракета. Міг-31 не просто так літали і випустили аж 6 «Кинджалів». Не пригадую, щоб стільки «Кинджалів» випускали взагалі за цю війну за один удар.

Крім того, які ракети в нас поки що не збиваються – це Х-31, це теж ракета протирадіолокаційна. Втім, Х-31 та Х-59 – 8 таких ракет було запущено, та вони не досягли своїх цілей, адже було організовано протидію. Мета окупантів – вразити засоби протиповітряної оборони, та зрештою, ці ракети не долетіли.

Також Х-22 – це ракети завдають найбільш руйнівної сили. 950 кг – бойова частина цієї ракети. Теж на жаль на сьогодні ми не можемо перехоплювати, за сьогодні їх було 6 пусків», - пояснив речник.

Крім того, Юрій Ігнат зазначив, що окупанти не змінювали тактики.

«Удар з різних сторін ворог застосовував з самого початку повномасштабного вторгнення. З перших днів війни сценарії були подібні. Тактика завдання ударів ракетами незмінна.

Основними цілями окупантів попередньо вважаються об’єкти критичної інфраструктури», - повідомив він.

Також, речник Командування Повітряних сил зазначив, що із 48 крилатих ракет було збито 34. «Це непоганий показник для роботи повітряної оборони. Тому що крилаті ракети - це високоточна зброя, яка летить далеко і точно. Це ракети «Калібр», Х – 101, Х-555», - підсумував він.

Ракетна атака росіян по Україні. На Вінниччині повітряна тривога тривала з 2.17 год ночі до 07.50 год ранку 9 березня.

Окупанти за ніч випустили по Україні 81 ракету, 34 з них знищили сили оборони.

За даними керівниці пресцентру сил охорони та оборони об’єднаного командування «Південь» Наталі Гуменюк, попередньо відомо, що є влучання на Кіровоградщині, Одещині, Вінниччині та Криворіжжі.

Читайте також: Оновлено інформацію про затримку потягів, деякі з котрих йдуть через Вінниччину.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info