19 жовт. 2015 09:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

48

0

Юрій Луценко побував на студентських дебатах у Вінниці

Юрій Луценко побував на студентських дебатах у Вінниці

 Юрій Луценко привітав фіналістів студентських дебатів у Вінниці


Юрій Луценко побував на студентських дебатах у Вінниці

 Народний депутат України, голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко 18 жовтня взяв участь у підведенні підсумків студентських дебатів «Кожен голос має значення» у Вінниці.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької територіальної організації партії «Солідарність» - Блок Петра Порошенка».

«Ставте собі найвищі цілі, піднімайте планку якомога вище – і у вас все вийде. Мрійте! Думайте! Сумнівайтеся! Тому що сумніви породжують прогрес», - говорив студентам парламентар.

Він запропонував фіналістам уявити себе на місці Прем’єр-міністра України, який тримає слово перед депутатами Верховної Ради. «Примірявши» на себе цю посаду, студенти піднімали питання проблем у медичній галузі, освіті, соціальній сфері.

Студенти вели з парламентарем дискусію з приводу державного замовлення у вузах, з приводу першого робочого місця, з приводу якості вищої освіти і попиту на робітничі професії в державі.

Спілкуючись зі студентами Юрій Луценко говорив: «Коли мене запитують, чи мені не соромно за те, що відбувається в країні, я відповідаю – владі завжди повинно бути соромно. Соромно доки у країні є люди, які не можуть отримати достойне лікування, доки в країні є люди, які не можуть купити дитині іграшку, доки в країні є люди, які намагаються вижити на 1000 гривень на місяць. Тому сьогодні особливо важливі місцеві вибори. Бо без підтримки ініційованих реформ на місцях – не може бути очікуваного результату».

Усім фіналістам народний депутат подарував книги – власну історію, яку записав Мустафа Найєма, «По обидва боки колючого дроту» та книгу «Червоний» Андрія Кокотюхи.

Довідка.

Дебати відбувалися 17-18 жовтня у Донецькому національному університеті, який евакуйований до Вінниці через події на Сході України. Участь у них взяли 16 команд із вищих навчальних закладів шести регіонів України.

За словами координатора проекту Ольги Донець, «метою заходу є активізація молодих виборців до виборчого процесу, підвищення їх рівня обізнаності з питань чесних та прозорих виборів. Публічні дебати відбувалися за форматом британських парламентських дебатів. Під час заходу учасники дискутували з експертами в сфері виборчого процесу в чотирьох відбіркових раундах, півфіналі та фіналі».

Публічні дебати є частиною проекту «Активізація молодих виборців Східної України до місцевих виборів», що реалізується Донецьким молодіжним дебатним центром за підтримки Фонду сприяння демократії посольства Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо,18 жовтня Юрій Луценко купив шмат сала на Вінницькому базарі, та поговорив з людьми про наболіле.

Юрій Луценко побував на студентських дебатах у Вінниці 

Юрій Луценко побував на студентських дебатах у Вінниці - фото 2

Юрій Луценко побував на студентських дебатах у Вінниці - фото 3

Юрій Луценко побував на студентських дебатах у Вінниці - фото 4 

ВИННИЦА.info