11 лют. 2015 13:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

55

0

Юрій Яремчук став головним чорнобильцем області?

Юрій Яремчук став головним чорнобильцем області?

 Скандальний екс-регіонал Вінницької облради став начальником відділу по захисту чорнобильців соціального департаменту Вінницької ОДА


Юрій Яремчук став головним чорнобильцем області?

 Це кадрове рішення викликало шквал обурення серед активу вінницького Майдану та громадськості. Майданівці готуються до народної люстрації ексрегіонала та обіцяють народну люстрацію Адже затятий екс-регіонал із обласної команди Януковича, депутат облради 4-х скликань, що демонстративно не голосував на останній сесії за визнання Росії агресором Юрій Яремчук раптом став держслужбовцем. І не простим, а начальником відділу по захисту чорнобильців соціального департаменту Вінницької ОДА!

Як став? Чому став? Під чиїм «крилом» проліз у владу? Як це могла допустити теперішня влада? Цими та іншими запитаннями переповнена наша почта та інтернет.

- Мене ніхто не призначав — я виграв відкритий конкурс серед 6-ти претендентів і відео цього відбору є в Ютубі, - прокоментував своє «начальство» Юрій Яремчук. - Зі мною змагались заступник цього відділу, головні спеціалісти і, навіть, людина із мерії... Конкурс виграв я! Скажу більше, Яремчук пройшов люстрацію по новому закону та спецперевірку. І лише після цього був призначений начальником відділу захисту чорнобильців.

- Яка у вам зарплата і для чого вам ця посада?

- Зарплата мала — 2200-2300 гривень. Окремого кабінету не має — маємо дві кімнати на 5-х працівників. Службового авто не має... Користуюсь “Хондою” своєї дружини. Пішов на цю роботу, бо настав час допомогти батьківщині у важкий час... І я не новачок серед держслужбовців та чиновників, бо маю 9 років стажу відповідної роботи, в тому числі й 7,5 років по чорнобильських питаннях.

- В області ще багато чорнобильців?

- Було 86 тисяч, після 1 січня залишилось 23-24 тисячі, бо було скасовано 4-ту категорію... Нові посвідчення чорнобильців не видаються і це питання вже не до мене. Водночас. Із Донбасу лише за останній час в область переїхали 20 осіб із 1-ю категорією ліквідатора аварії на ЧАЕС.

- У Яремчука є посвідчення чорнобильця?

- Скажу одразу — я не чорнобилець і не учасник АТО.

- Як начальник такого поважного відділу може виживати на 2200 гривень та їздити на власному авто на роботу? Сподіваєтесь на хабарі?

- Мої заробітки на останні 5 років відображені в декларації про доходи і на них я можу спокійно та безбідно жити ще років 10. Тому не зважайте на мою зарплату,а напишіть — Яремчук працює за ідею...

ВИННИЦА.info, матеріал Романа Ковальського