12 лип. 2016 12:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Влада
0

60

0

Ювенальні прокурори Вінниччини в цьому році позбавили батьківских прав 40 осіб

Ювенальні прокурори Вінниччини в цьому році позбавили батьківских прав 40 осіб

 На Вінниччині відзвітували про роботу ювенальних прокурорів


Ювенальні прокурори Вінниччини в цьому році позбавили батьківских прав 40 осіб

 Від початку року ювенальні прокурори Вінниччини розглянули 75 звернень від дітей та їхніх опікунів, які повідомляли про неналежне ставлення до них батьків. Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної прокуратури.

«40 осіб позбавили батьківських прав, у 9-ти забрали дітей без позбавлення права на батьківство.», - повідомляють у прес-службі прокуратури.

Класичним прикладом історій, з якими стикаються ювенальні прокурори розповідають про  долю хлопчика, яким впродовж 15-ти років не займався батько. Його мама померла, а вихованням займалися бабуся з дідусем по матері. У лютому 2016 року неповнолітній самостійно звернувся до суду з проханням позбавити батька батьківських прав. Інший позов подала бабуся. Проте суд першої інстанції хлопчику відмовив, так як батько в суді пообіцяв піклуватися про дитину.

Натомість під час апеляції відділ ювенальної юстиції прокуратури постановив позбавити батька батьківських прав та задовільнити позовні заяви дитини та бабусі.

«Крім позбавлення батьківських прав у судовому порядку прийнято рішення щодо примусового стягнення з батька аліментів на утримання сина та неповнолітньому призначено піклувальника – його бабусю. Статус дитини, позбавленої батьківського піклування, надасть неповнолітньому ряд соціальних пільг», - йдеться у повідомленні прокуратури Вінниччини.

У відомстві зазначають, що тричі в цьому році розглядали звернення, які стосувалися усиновлення дітей з Вінниччини іноземцями.

Вінниця.інфо