26 берез. 2021 16:27

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Місто
0

178

0

З 1 квітня у Вінниці стартує прийом заявок на «Бюджет громадських ініціатив»

З 1 квітня у Вінниці стартує прийом заявок на «Бюджет громадських ініціатив»

На реалізацію найкращих ідей передбачили 10 мільйонів гривень


З 1 квітня у Вінниці стартує прийом заявок на «Бюджет громадських ініціатив»


З 1 квітня Вінниці стартує прийом заявок на «Бюджет громадських ініціатив». Подати проекти можна до 15 травня. На реалізацію найкращих ідей передбачили 10 мільйонів гривень.

Про це повідомив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

«Учора, 25 березня на виконавчому комітеті міської ради прийняте рішення про проведення в 2021 році конкурсу «Бюджет громадських ініціатив», який у Вінницькій міській територіальній громаді реалізовуватиметься вже всьоме. Жителі зможуть подавати власні ідеї до Вінницької міської ради протягом 45 днів: з 1 квітня до 15 травня (включно), а проєкти-переможці будуть втіленні в життя муніципалітетом у наступному 2022 році.

Подавати проекти та голосувати за них можуть не лише жителі, які зареєстровані та постійно проживають у Вінницькій міській територіальній громаді, а й ті, що тимчасово проживають, працюють, навчаються, мають нерухомість або бізнес та при цьому сплачують податки до місцевого бюджету», – написав Андрій Очеретний.

Цього року фонд конкурсу складає 10 мільйонів гривень, з них 8 мільйонів розподілять на території Вінниці, а 2 мільйони – на приєднані території.

«З моменту започаткування конкурсу, вінничани активно користуються та беруть участь у даному інструменті прямої демократії, який у світовій практиці відомий, як громадський бюджет або ж бюджет участі. Протягом 2016-2020 років активні жителі для участі в «Бюджеті громадських ініціатив" подали 555 проєктів. Як результат, маємо 78 проєктів-переможців, з них - 17 чекають на своє втілення у цьому році. Деякі цікаві та актуальні проєкти були реалізовані муніципалітетом поза конкурсу», – додав заступник міського голови.

Нагадаємо, шляхом голосування у минулому році визначили 16 переможців «Бюджету громадських ініціатив». На реалізацію проектів виділили 8 мільйонів гривень.

З 1 квітня у Вінниці стартує прийом заявок на «Бюджет громадських ініціатив»

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info