23 черв. 2022 16:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Місто
0

906

0

З 1 липня у Вінниці зросте вартість проїзду в муніципальних автобусах

З 1 липня у Вінниці зросте вартість проїзду в муніципальних автобусах

Новий тариф – 12 гривень


З 1 липня у Вінниці зросте вартість проїзду в муніципальних автобусах

З 1 липня у Вінниці підвищують ціну на проїзд у муніципальних автобусах. Новий тариф – 12 гривень.

Про це повідомили у Вінницькій міській раді.

«Під час війни ціна на дизельне паливо зросла більш ніж у двічі. Тож, щоб мати можливість надавати транспорті послуги вінничанам, КП «Вінницька транспортна компанія» надала до виконкому міської ради розрахунки щодо нового тарифу на проїзд в автобусах.

Сьогодні, 23 червня, він був відкоригований. Тож, з 1 липня вартість проїзду у цьому виді транспорту становитиме 12 грн. Ціна залишилась соціально орієнтованою, оскільки вона значно менша за економічно обґрунтований рівень. При цьому вартість електронних квитків тривалого користування залишається без змін», – йдеться у повідомленні.

Чинний тариф на перевезення пасажирів в муніципальних автобусах був затверджений майже рік тому та становив 8 гривень.

Нагадаємо, у маршрутних таксі Вінниці з 18 червня підняли вартість проїзду. Тепер він коштує 15 гривень. А на довших маршрутах – 18 гривень.

«У Методиці розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту йдеться, що ціна проїзду переглядається в разі зміни вартості палива більш ніж на 10%. Вартість бензину А-92 зросла на 107 %, А-95 – на 153 %, дизпалива – на 148 %, ціна газу зросла на 156 %. Враховуючи зазначені обставини, підприємство здійснило розрахунки щодо перегляду паливної складової у діючому тарифі на перевезення пасажирів в автобусах. З урахуванням нової ціни на паливно-мастильні матеріали розмір соціально орієнтованого тарифу на перевезення пасажирів склав мінімум 12 грн на одну поїздку», – каже генеральний директор КП «ВТК» Михайло Луценко.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info