30 верес. 2020 17:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

101

0

З 1 жовтня розпочнеться осінній призов. Кого на Вінниччині покличуть в армію

З 1 жовтня розпочнеться осінній призов. Кого на Вінниччині покличуть в армію

Призовна кампанія на Вінниччині триватиме протягом 3 місяців


З 1 жовтня розпочнеться осінній призов. Кого на Вінниччині покличуть в армію

Призовна кампанія на Вінниччині триватиме протягом 3 місяців – з 1 жовтня до 31 грудня 2020 року. Згідно з чинним законодавством, сповіщатимуть громадян призовного віку.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

Військовий комісар Вінницького обласного військового комісаріату полковник Олег Вінницький зазначив, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року № 1150-р «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у жовтні — грудні 2020 року» з Вінниччини підлягає призову – 650 чоловік, з них до Збройних Сил України - 310, Державної служби спеціального транспорту - 35, Національної Гвардії України - 285 та Державної прикордонної служби України - 20.

Призовники, які призвані на строкову військову службу, проходять службу тільки в місцях постійної дислокації військових частин, участі в зоні об’єднаних сил (ООС) вони не беруть.

Хто підлягає призову на строкову військову службу?

В цьому році, згідно Закону «Про військовий обов’язок і військову службу» та Указу Президента України, на строкову військову службу підлягають придатні за станом здоров’я до військової служби громадяни України чоловічої статі, які до дня відправлення у військові частини не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Який термін проходження служби при призові на строкову військову службу?

Строки строкової військової служби в календарному обчисленні встановлюються:

  • для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу в Збройних Силах України та інших військових формуваннях, - до 18 місяців;
  • для осіб, які на час призову на строкову військову службу мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр, - до 12 місяців.

Як діяти, якщо принесли повістку?

Згідно із законодавством України, призовники, які отримали повістку з військкомату зобов’язані прибути до призовної дільниці в термін, вказаний у повістці. При цьому в Законі зазначено, що неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову. Отже, як тільки в країні оголошено про початок нового призову на строкову військову службу, громадянам – призовникам дається 10 днів на явку у районний (міський) військовий комісаріат.

Вінниця.info