18 трав. 2016 15:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Україна
0

79

0

З бібліотеки Вернадського вкрали Апостол Федорова. Гройсман наказав інвентаризувати всі фонди

З бібліотеки Вернадського вкрали Апостол Федорова. Гройсман наказав інвентаризувати всі фонди

 З бібліотеки Вернадського вкрали Апостол Федорова.


З бібліотеки Вернадського вкрали Апостол Федорова. Гройсман наказав інвентаризувати всі фонди

 Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Віце-прем'єр-міністру України Павлу Розенку та Міністру культури України Євгену Нищуку провести інвентаризацію спеціальних фондів України, де містяться культурні цінності.

Про це інформує Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Я би хотів сьогодні доручити профільному Віце-прем'єру Павлу Валерійовичу Розенку спільно з Міністром культури опрацювати питання публічного і якісного процесу інвентаризації з тим, щоби усі українські громадяни знали, чим володіє держава, що є в наявності, а що, на превеликий жаль, було вкрадено, або привласнено», - заявив Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу, 18 травня.

Прем'єр-міністр зазначив, що цього тижня з Національної бібліотеки України імені Вернадського було вкрадено найстарішу українську державну духовну книгу «Апостол» Івана Федорова.

«Наскільки я розумію, це не перший випадок, коли з наших спеціальних фондів зникають рідкісні унікальні твори, які є надбанням усього українського народу», - зауважив він.

«Настав той час, коли ми маємо дуже жорстко проінвентаризувати усе те, що маємо, зрозуміти, що було втрачено і що було зроблено для того, щоби повернути такі спеціальні фонди», - підкреслив Володимир Гройсман.

Такий аналіз дозволить упорядкувати інформацію та повернути «усе те, що було вкрадено, з надбання держави та українського народу», - зазначив Прем'єр-міністр.

Голова Уряду також закликав залучити до роботи групи з інвентаризації громадськість та народних депутатів України для забезпечення її незаангажованості.

Володимир Гройсман зазначив, що ретельний аналіз треба провести не в усіх, а в обраних, двох-трьох фондах.

ВИННИЦА.info