24 берез. 2023 17:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Здоров‎’‎я
0

262

0

З Італії у Вінницю привезли карету «швидкої» для пологового будинку №1

З Італії у Вінницю привезли карету «швидкої» для пологового будинку №1

Вінницька громада отримала повністю укомплектований усім необхідним автомобіль швидкої допомоги з Італії.


З Італії у Вінницю привезли карету «швидкої» для пологового будинку №1

Вінницька громада отримала повністю укомплектований усім необхідним автомобіль швидкої допомоги з Італії. Карету «швидкої» передають на баланс Вінницького міського клінічного пологового будинку №1.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

«Швидка» оснащена всім необхідним обладнанням для транспортування вагітних та породіль, а також для реанімації та надання невідкладної допомоги жінок у критичному стані.

За словами секретаря Вінницької міської ради Павла Яблонського, галузь охорони здоров’я завжди залишається пріоритетом для міської команди. Тому потрібно робити все необхідне задля того, щоб покращувати якість надання медпослуг всім тим, хто цього потребує.

Надання якісної акушерсько-гінекологічної допомоги залежить наразі не лише від кадрового потенціалу, а й від забезпеченості необхідним обладнанням. На думку медичної директорки Вінницького міського клінічного пологового будинку №1 Олени Астахової, наявність такого потужного автомобіля — це прогресивний крок.

«Така машина необхідна для доставки пацієнтів з важким, ускладненим акушерським чи гінекологічним перебігом. Тут є все для того, щоб почати надавати допомогу вже в дорозі і доставити якнайшвидше до місця надання основної допомоги, тобто в пологовий», — сказала Олена Астахова.

Задоволені реакцією на автомобіль депутати Вінницької міської ради Олександр Педорченко та Микола Яременко. Вони долучилися до ініціативи та передали її лікарям.

«Міська рада на чолі з Сергієм Моргуновим реалізувала потребу першого пологового будинку та передала автомобіль. Павло Васильович підтримав цю ідею. Ми за власний кошт купили цей автомобіль і передали його нашій громаді. Це вже не перша автівка, яку ми купуємо: були й броньовики для фронту, і джипи, і пікапи», — розповів Олександр Педорченко.

«Це дуже важливо для лікарні. Бачимо емоції лікарів і розуміємо, що ця автівка дуже їм потрібна. Нам приємно, що спільними зусиллями змогли її передати», — додав Микола Яременко.

Швидка, до речі, приїхала з Італії не пустою. Крім обладнання, в машині були також необхідні засоби для дезінфекції та одяг для лікарів. Ці речі передали переселенки з України, які нині мешкають в Італії. Про це розповідає Армен Мовсесян, директор благодійного фонду “Україна в наших серцях”.

«Машину допомогли знайти та оформити мої батьки, які проживають в Італії. Це вже четверта карета “швидкої”, яку ми привезли. Ця автівка з регіону Тревізо, 2011 року випуску. Ми також завантажили сюди гуманітарку - антисептики. А дівчата українки, які переїхали в Італію, передали вінницьким лікарям крокси, халати», — сказав Армен Мовсесян.

З Італії у Вінницю привезли карету «швидкої» для пологового будинку №1

З Італії у Вінницю привезли карету «швидкої» для пологового будинку №1 - фото 2

З Італії у Вінницю привезли карету «швидкої» для пологового будинку №1 - фото 3

З Італії у Вінницю привезли карету «швидкої» для пологового будинку №1 - фото 4

З Італії у Вінницю привезли карету «швидкої» для пологового будинку №1 - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info