17 квіт. 2020 13:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

114

0

З неділі всі базари області та у Вінниці закриють, "щоб карантин не тривав до вересня"

З неділі всі базари області та у Вінниці закриють, "щоб карантин не тривав до вересня"

На Вінниччині з 19 квітня закривають всі види ринків


З неділі всі базари області та у Вінниці закриють, "щоб карантин не тривав до вересня"

На Вінниччині з 19 квітня закривають всі види ринків. Про рішення обласної комісії ТЕБ та НС повідомляє Вінницька ОДА за інформацією голови облдержадміністрації Владислава Скальського.

«Найзначніше нове обмеження – це закриття ринків, усіх, без виключення з 19 квітня. Якщо ми цього не зробимо, то карантин може бути продовжено до вересня. Громадський транспорт в обласному центрі припиняє свою роботу вже цієї суботи о 18:00 і розпочне працювати не раніше 11:00 у неділю», - повідомив Владислав Скальський.

Очільник регіону наголосив, що є висока вірогідність, що саме після Великодніх свят буде значне збільшення кількості хворих на коронавірус, тому головним завдання керівництва області є недопущення цього і стабілізація ситуації. Але це залежить від того, наскільки свідомо громадяни сприйматимуть та виконуватимуть усі нові обмеження.

«Я закликаю кожного – давайте діяти разом у цей нелегкий час! Святкуємо Великдень вдома!», - наголосив у своєму зверненні Владислав Скальський.

Для порівняння голова ОДА озвучив невтішну статистику у Чернівцях, де протягом доби мають 96 нових випадків і 759 загалом. З огляду на це керівник вкотре наголосив, що посилення заходів безпеки та чітке виконання усіх правил – це найдієвіший крок у боротьбі з розповсюдженням коронавірусу.

«Ми серйозно посилюємо заходи безпеки в обласній державній адміністрації. Структурні підрозділи та загалом усі працівники, які забезпечують життєдіяльність області під час карантину, усі повинні ще ретельніше виконувати обмеження в спілкуванні, під час роботи з документами, інші настанови – це моє наполегливе прохання. Пам’ятайте, зараз кожен контакт – потенційно інфікований, не тільки в лікарні, а й в нашому повсякденному житті», - наголосив Владислав Скальський.

Нагадаємо 17 квітня під час брифінгу міський голова Сергій Моргунов повідомив, що 19 квітня у Вінниці можуть закрити всі види ринків. На його думку, таке рішення призведе до чималих негативних наслідків, однак місто виконуватиме постанови центральних органів влади.

Як відомо, постановою МОЗ від 16 квітня за підписом головного санітарного лікаря України, рекомендовано закрити базари.

Станом на 11.00 годину ранку 17 квітня у Вінницькій області підтверджено 296 випадків COVID-19. Серед захворілих 19 дітей: Вінниця – 10 дітей, Гайсин – 4 дитини, Літинський, Чернівецький, Вінницький, Томашпільський, Тростянецький райони – по 1 дитині. Одужало 20 осіб.

Вінниця.info