28 груд. 2021 13:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

126

0

З нового року у Вінницькій області буде два районних управління поліції – Вінницьке та Гайсинське

З нового року у Вінницькій області буде два районних управління поліції – Вінницьке та Гайсинське

З 4 січня наступного року поліція Вінниччини буде працювати з новою штатною структурою


З нового року у Вінницькій області буде два районних управління поліції – Вінницьке та Гайсинське

З 4 січня наступного року поліція Вінниччини буде працювати з новою штатною структурою. Такі зміни відбулися в межах адміністративного поділу, де на Вінниччині було утворено 6 адміністративних районів.

На базі наявних підрозділів розпочнуть працювати два районних управління – Вінницьке та Гайсинське. Також 4 районні відділи – Могилів-Подільське, Жмеринське, Тульчинське та Хмільницьке. Вже до їхнього складу будуть входити 6 відділів поліції та 11 відділень поліції, також 9 секторів поліцейської діяльності.

«Ці зміни буди проведені у зв’язку із адміністративної реформи в державі. Таким чином, ми хочемо, щоб поліція завжди була ближче до населення і швидше реагувала на повідомлення про вчинення правопорушення», – про це повідомив під час пресконференції 28 грудня начальник ГУ Нацполіції у Вінницькі області Іван Іщенко.

Вже у новому Вінницькому районному управлінні поліції, який почне працювати з нового року, створено підрозділ Протидії домашньому насильству. Це повністю окремий підрозділ. Там реагуватимуть на повідомлення мешканців обласного центру про домашнє насилля. Надаватимуть допомогу потерпілим. Також залучатимуть до вирішення проблеми соціальних служб, психологів.

«Зараз також превентивна поліції разом із міською радою впроваджують реєстр насильників. Думаю, на законодавчому рівні це буде підтримано. Це буде більш серйозна протидія більш серйозним випадкам домашнього насильства», – додав Іщенко.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info