10 трав. 2020 11:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

116

0

З понеділка працюватимуть перукарні та салони краси. В МОЗ пояснили правила прийому клієнтів

З понеділка працюватимуть перукарні та салони краси. В МОЗ пояснили правила прийому клієнтів

У Вінниці відкриють перукарні за певних умов


З понеділка працюватимуть перукарні та салони краси. В МОЗ пояснили правила прийому клієнтів

З 11 в Україні травня буде послаблення карантинних заходів. На сайті МОЗ опублікували тимчасові рекомендації, як організувати надання послуг в перукарнях та салонах краси на час карантину в зв’язку з поширенням коронавірусу.

Перед початком робочої зміни проводиться температурний скринінг всім працівникам. Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2 або в яких було виявлено ознаки респіраторних захворювань, не допускаються до виконання обов’язків.

При проведенні вимірювань температури тіла контактними засобами вимірювання, необхідно забезпечити обов’язкову дезінфекцію засобу для контактного вимірювання після кожного його використання.

Прийом здійснюється виключно за попереднім записом, з дотриманням часового інтервалу, що дозволяє виключити контакт між клієнтами та забезпечити проведення необхідного прибирання. Очікування послуги повинно відбуватись ззовні приміщення з дотриманням соціального дистанціювання (1,5м).

Перебування сторонніх осіб та очікування клієнтів в залі забороняється, за винятком не більше одного з батьків які супроводжують малолітніх дітей, осіб, які супроводжують людей з інвалідністю, або людину похилого віку.

Супроводжуючі повинні бути в закладі в респіраторі чи масці, так щоб були покриті ніс та рот.

На вході до закладу організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук.

Дозволяється одночасне перебування клієнтів в закладі з розрахунку однієї особи на 5 квадратних метрів площі залу обслуговування.

Між місцями надання послуг забезпечити дистанцію не менше 1,5 метри.

Рекламні брошури, журнали, інші поліграфічні матеріали мають бути недоступні для клієнта.

Працівники перукарень, салонів краси мають бути одягнуті і респіратор (без клапану) або медичну маску та одноразові рукавички.

Після кожного клієнта проводиться дезінфекція поверхонь до яких торкаються клієнти (ручки дверей, крісел, раковини для миття волосся, робочий стіл…)очищення/стерилізація інструментів багаторазового використання.

Суб’єкт господарської діяльності повинен забезпечити:

  • працівників п'ятиденним запасом засобів індивідуального захисту і організувати контроль за їх використанням;
  • постійну наявність рідкого мила, антисептиків, паперових рушників в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;
  • інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування при вході до закладу та на офіційних сторінках в мережі Інтернет та соціальних мережах;
  • нанесення відповідного тимчасового маркування, в тому числі й поза межами, закладу для уникнення скупчення перед входом та та дотримання умов перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5м.;
  • централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;
  • тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягай 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет).

Працівники повинні:

  • регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 3 години, та після відвідування громадських місць, використання туалету, прибирання, обслуговування тощо;
  • утримуватись від контактів з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань;
  • самоізолюватись у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

Нагадаємо, раніше ми публікували умови, за яких буде здійснюватися торгівля непродовольчими товарами.

10 травня, на території області зареєстровано 544 випадки COVID-19, що на 22 випадки більше, ніж минулої доби.

З 11 травня у Вінниці частково знімуть обмеження на роботу Прозорих офісів. Буде відновлено роботу кафе та ресторанів за умови дотримання ними усіх необхідних умов. Громадський транспорт буде доступним для всіх, але з певними умовами.

Вінниця.info