11 січ. 2021 09:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

111

0

З січня мешканці сіл, приєднаних до Вінницької ОТГ, можуть оформити муніципальну доплату

З січня мешканці сіл, приєднаних до Вінницької ОТГ, можуть оформити муніципальну доплату

На виплати протягом січня-березня виділили 12 мільйонів гривень.


З січня мешканці сіл, приєднаних до Вінницької ОТГ, можуть оформити муніципальну доплату

З січня 2021 року муніципальну доплату можуть оформити мешканці семи сіл, приєднаних до Вінницької ОТГ: Вінницьких Хуторів, Писарівки, Щіток, Гавришівки, Стадниці, Великих та Малих Крушлинців. Право на доплату мають громадяни, у яких пенсія чи державна допомога менша за 2000 гривень.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці міського голови Сергія Моргунова.

Як зазначає мер в своєму дописі, для мешканців приєднаних громад процедуру оформлення доплати спростили. Подати документи жителі приєднаних сіл можуть:

  • за допомогою віддалених робочих місць на території колишніх сільських рад;
  • у ЦНАП «Прозорий офіс (Замостя)» на вул. Замостянській,7.

Записатися на прийом та отримати додаткову інформацію громадяни можуть за телефонами: 50-86-72; 50-86-81; 50-86-64; 50-86-77.

«Громада і далі підтримуватиме своїх мешканців, які найбільше цього потребують. З січня продовжуємо надавати муніципальні доплати. Ми пролонгували антикризову програму «Вінничани важливі» на перший квартал цього року. І Вінниця – єдине місто, де є такий вид допомоги.

У 2020 році підтримку з міського бюджету отримували більше 10 тис. вінничан, у яких пенсія чи державна допомога менша за 2000 грн. У середньому – це було 360 грн на місяць», – йдеться в дописі Сергія Моргунова.

Як зазначає мер, у зв’язку з утворенням нової Вінницької міської громади, право на муніципальні доплати також мають мешканці семи приєднаних сіл. За попередніми підрахунками, це близько двох тисяч громадян.

За словами Сергія Моргунова, у бюджеті громади загалом передбачено 12 млн грн на виплату міських доплат протягом січня-березня.

Нагадаємо, раніше повідомили, що в громадах, які приєдналися до Вінниці, відкриють робочі місця консультантів соцпослуг.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – з фейсбук-сторінки Сергія Моргунова