14 січ. 2020 11:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

140

0

З відкидними сидіннями та USB-підзарядками: у Вінниці вийшов на маршрут 4-й тролейбус VinLine. Відео

З відкидними сидіннями та USB-підзарядками: у Вінниці вийшов на маршрут 4-й тролейбус VinLine. Відео

На маршрут №5 Вишенька – Залізничний вокзал вийшов 4-й оновлений тролейбус VinLine.


 З відкидними сидіннями та USB-підзарядками: у Вінниці вийшов на маршрут 4-й тролейбус VinLine. Відео

У Вінниці на маршрут №5 Вишенька – Залізничний вокзал вийшов 4-й оновлений тролейбус VinLine. Модернізований тролейбус зібрали майстри Вінницької транспортної компанії на базі кузова «МАЗ-203». В салоні, окрім низького рівня підлоги, облаштували відкидні сидіння для матусь, які подорожують з візочками, а також встановили USB-підзарядки.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Віта».

«Кузова абсолютно нові. Це зветься «кузов першої комплекції». Сюди входить кузов і вся внутрішня «начинка» – сидіння, обшивка салону. Все інше – система управління, проводки, задній та передній міст, компресори – комплектується, робиться монтаж на кузов і підключається», – каже Михайло Луценко, генеральний директор КП «Вінницька транспортна компанія».

 З відкидними сидіннями та USB-підзарядками: у Вінниці вийшов на маршрут 4-й тролейбус VinLine. Відео

Модерновий вінницький тролейбус має автономний хід, систему вентиляції у салоні, підвищений рівень безпеки. А ще він економний, адже потребує на 30% менше енергії, в порівнянні з тролейбусами старого покоління.

Вінничани кажуть, що в захваті від нового тролейбуса.

Як і кожен новий VinLinе, 4-й має свої цікавинки. Так, приміром, тут з’явилося відкидне сидіння для матусь, які подорожують із візочками. А ще по салону встановили USB-підзарядки, аби вінничани не губилися з онлайн-виміру.

 З відкидними сидіннями та USB-підзарядками: у Вінниці вийшов на маршрут 4-й тролейбус VinLine. Відео - фото 2

 З відкидними сидіннями та USB-підзарядками: у Вінниці вийшов на маршрут 4-й тролейбус VinLine. Відео - фото 3

Минулого року транспортна компанія випустила чотири новий тролейбуси, а цього року планують, що з конвеєра зійде ще п’ять. А для цього оголосили тендер на закупівлю кузовів і чекають пропозиції від виробників. Серед обов’язкового – салони мають мати низький рівень підлоги та пандуси.

«У нас старі кузова, це тролейбуси «ЗІЛ-9», які вже відпрацювали свій ресурс, вони застаріли вже. То сьогодні реконструкцією цих тролейбусів уже немає необхідності робити. Нині мова йде про те, що їх міняти. В нас таких 120 тролейбусів. Такими темпами, плануємо поступово шукати інші шляхи для того, щоб оновити рухомий склад», – додає Микола Луценко.

Так, приміром, за останні роки, завдяки майстерні транспортної компанії, трамвайний парк поповнився десятком VinWay, обладнаних за останнім словом техніки. Гарно зарекомендували себе і швейцарські вагони, та на досягнутому у Вінниці не збираються, то ж вже найближчим часом, муніципального еко-транспорту має побільшати.

Як повідомляла раніше Вінниця.info, перший вінницький тролейбус вийшов на вулиці міста в травні 2019 року. Він укомплектований обладнанням переважно вітчизняного виробництва. Тролейбус має 5 км автономного ходу та систему вентиляції у салоні. Вінницький тролейбус отримав назву VinLine.

Окрім того, 2020 році для міста планують купити 10 нових автобусів.


Вінниця.info

title