12 квіт. 2022 11:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

171

0

З Вінниччини відправили гуманітарну допомогу в Київ. Мільйон киян отримають продуктові набори

З Вінниччини відправили гуманітарну допомогу в Київ. Мільйон киян отримають продуктові набори

11 вагонів уже відправили до столиці


З Вінниччини відправили гуманітарну допомогу в Київ. Мільйон киян отримають продуктові набори

З Вінниччини до Києва відправили вагони гуманітарної допомоги. Це 70 тонн продуктів, з яких сформовано 6500 продовольчих наборів. Планується зробити мільйон таких наборів.

Як повідомив Начальник Вінницької обласної військової адміністрації, Київ – «закріплений» за Вінницькою областю. У столицю сьогодні пакують продовольчі набори на складах у Вінницькому обласному гуманітарному штабі.

Минулого тижня Вінницька ОВА розпочала роботу з формування продовольчих наборів для населення Києва – доручення Офісу Президента, щодо підтримки населення областей нашої країни, де відбуваються бойові дії. Всього таких продовольчих наборів має бути мільйон.

«Це коробка вагою 12 кг: борошно, крупи, цукор, м’ясні, рибні та овочеві консерви, сухарі та хлібці, молочні вироби, сухі сніданки, макарони, чай, кава тощо. Розрахунок на 1 людину – на місяць. Вчоравідправили понад 70 тон - майже 6500 продовольчих наборів, які завантажені у чотири вантажні вагони. А з початку березня уже 11 вагонів. Щотижня залізницею будемо відправляти в«гарячі точки» країни продукти, які закуповуються за кошти Державного бюджету. Жоден українець не повинен знати, що таке голод! Іде війна, і там, де в людей зруйновані будинки, немає ані світла, ані газу, ясно, що там немає і продуктів, і там вже виживають хто як може», - зазначив Сергій Борзов.

З Вінниччини відправили гуманітарну допомогу в Київ. Мільйон киян отримають продуктові набори

Західні області є постачальниками напряму через Укрзалізницю гуманітарної допомоги у закріплені регіони. Так, за Вінницькою областю закріплене місто Київ, а за Київською областю – Черкаська, і так по всій Україні.

Продуктової допомоги потребують також і громади Вінницької області, які розмістили у себе тисячі вимушених переселенців.

«Ті набори, які формуються з гуманітарної допомоги, автомобілями розвозяться по громадам, де розміщені внутрішні переселенці. Станом на сьогодні на Вінниччині зареєстровані вже73 тисячі ВПО, а фактично їх уже в області майже 130 тисяч. Отже громадам необхідна продуктова підтримка. Жоден громадянин нашої країни не повинен знати, що таке нестача продовольства, що таке голод!»,- зауважив Сергій Борзов.

З Вінниччини відправили гуманітарну допомогу в Київ. Мільйон киян отримають продуктові набори  - фото 2

З Вінниччини відправили гуманітарну допомогу в Київ. Мільйон киян отримають продуктові набори  - фото 3

З Вінниччини відправили гуманітарну допомогу в Київ. Мільйон киян отримають продуктові набори  - фото 4

З Вінниччини відправили гуманітарну допомогу в Київ. Мільйон киян отримають продуктові набори  - фото 5

З Вінниччини відправили гуманітарну допомогу в Київ. Мільйон киян отримають продуктові набори  - фото 6

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info