4 лип. 2019 14:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

67

0

В окопі вибухнули 4 гранати. До Вінниці евакуювали п’ятьох поранених бійців

В окопі вибухнули 4 гранати. До Вінниці евакуювали п’ятьох поранених бійців

Старший солдат Андрій, зазнавши поранення, зумів перетягнути до бліндажа та перев’язати чотирьох своїх товаришів. Знайомимось із хлопцем у палаті хірургічного відділення


В окопі вибухнули 4 гранати. До Вінниці евакуювали п’ятьох поранених бійців

3 липня до Вінниці з Харкова евакуювали п’ятьох поранених бійців. Вони разом були в окопі, коли там одна за одною розірвались чотири ворожі гранати. Тепер вірять в дива та броню, - пише Армія Inform.

Старший солдат Андрій, зазнавши поранення, зумів перетягнути до бліндажа та перев’язати чотирьох своїх товаришів. Попри пережите, він тримається бадьоро й не думає скаржитись на життя.

«Все трапилось 22 червня, як зараз пам’ятаю, — каже Андрій. — Бойовики цілий день нас провокували — спочатку обстріли з гранатометів, потім підключили міномети… Оскільки від нашої позиції до ворожих рукою подати, то й прилітало близько. Ворог вів вогонь із дуже малими інтервалами. Увечері, близько 20-ї години чотири гранати розірвались прямо в нашому окопі. Тепер я точно знаю, що таке народитись у сорочці. Як вдалось всім вижити? Більше вірю не в диво, а у броню. Якби не каска з бронежилетом, навряд чи ми б зараз розмовляли. Спочатку своє поранення я навіть не помітив. Дивлюсь на хлопців — море крові… Давай швиденько всіх до бліндажа перетягувати й «латати» їм рани. Лише за 20 хвилин, коли стан хлопців стабілізувався, помітив, що й з моєю рукою щось не так… Уламок, до речі, й досі в мені. Лікарі сказали, що краще поки що його не діставати — ризик того не вартий».

Андрій пригадує, що й процес евакуації з позиції теж перетворився на «неабияку пригоду» — їхати довелося під рясним ворожим вогнем:

«Вперто мчали розбитими дорогами, а поряд розривались снаряди. Страшно! Але що вдієш! Кілька разів думали, що все — фінал, проте нічого, доїхали…»

Нині хлопці сподіваються, що на шпитальних ліжках довго лежати не доведеться. Швидко підлікуються і в тому ж складі повернуться назад на позицію.

Вінниця.info