1 квіт. 2021 16:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

126

0

За два місяці в 128 населених пунктах Вінницької області має запрацювати швидкісний мобільний інтернет

За два місяці в 128 населених пунктах Вінницької області має запрацювати швидкісний мобільний інтернет

Обласна адміністрація підписала Меморандум з компанією Lifecell


За два місяці в 128 населених пунктах Вінницької області має запрацювати швидкісний мобільний інтернет

Оператор Lifecell планує інвестувати в розвиток швидкісного мобільного зв’язку понад 200 млн грн, побудувати понад 150 об’єктів стільникових базових станцій та запустити 4G ще в понад 600 населених пунктах Вінниччини. Відповідний Меморандум взаєморозуміння 1 квітня підписано між Вінницькою обласною державною адміністрацією та Lifecell.

Про це йдеться в повідомленні на сайті облдержадміністрації.

Очільник області Сергій Борзов підкреслив, що якісний інтернет – це необхідність.

«Пандемія змусила ще більше спілкуватися онлайн. Мова і про дистанційне навчання, і про телемедицину. Важливо, що у Меморандумі визначено пріоритетний розвиток покриття стільникового зв’язку в області, а саме - при розбудові мережі lifecell пріоритетними є громади, де відсутнє покриття стільникового зв’язку в окремих населених пунктах», - зауважив Сергій Борзов.

Це Бершадська, Брацлавська, Вендичанська, Вороновицька, Гайсинська, Глуховецька, Гніванська, Городківська, Дашівська, Джулинська, Джуринська, Жданівська, Жмеринська, Іванівська, Іллінецька, Калинівська, Краснопільська, Липовецька, Літинська, Махнівська, Немирівська, Погребищенська, Станіславчицька, Студенянська, Теплицька, Тиврівська, Томашпільська, Уланівська, Хмільницька, Чернівецька, Шаргородська, Шпиківська, Якушинецька та Ямпільська територіальні громади.

Як розповів на онлайн-зустрічі Ісмет Язиджи, головний виконавчий директор Lifecell, оператор працює над розгортанням розумної інфраструктури різних регіонів України і має великий досвід із реалізації комплексних смарт-рішень.

«Вінницька область є дуже динамічною, активною та готовою до змін, тож ми впевнені, що співпраця з обласною державною адміністрацією дасть змогу активно впроваджувати інноваційні технології. Крім того, ми посилено розгортаємо мережу швидкісного мобільного зв’язку на Вінниччині. З початку 2021 року Lifecell забезпечив 4G-зв’язком 158 населених пунктів Вінницької області, де проживає близько 112 тисяч осіб. У найближчі 2 місяці компанія планує запустити швидкісний мобільний інтернет ще в 128 населених пунктах, де проживає 106 тисяч українців. Це допоможе скоротити цифровий розрив між невеликими населеними пунктами і містами Вінниччини. Якщо можна так сказати, то це «Вінниччина - у смартфоні», – зазначає представник Lifecell Ісмет Язиджи.

За два місяці в 128 населених пунктах Вінницької області має запрацювати швидкісний мобільний інтернет

За два місяці в 128 населених пунктах Вінницької області має запрацювати швидкісний мобільний інтернет  - фото 2

За два місяці в 128 населених пунктах Вінницької області має запрацювати швидкісний мобільний інтернет  - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info