23 берез. 2020 10:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

43

0

За два тижні на Вінниччині добудують інфекційне відділення на 25 ліжок

За два тижні на Вінниччині добудують інфекційне відділення на 25 ліжок

Будівництво ‒ планове, але його значно прискорили у зв’язку з загрозою коронавірусу


За два тижні на Вінниччині добудують інфекційне відділення на 25 ліжок

Впродовж двох тижнів планують завершити будівництво інфекційного відділення на 25 ліжок в Калинівському районі. З метою прискорення процесу на сесії районної ради вирішили додатково виділити 500 тисяч гривень на придбання обладнання та необхідних матеріалів. Будівництво відділення – планове, але через ситуацію з коронавірусом в країні роботи тут значно прискорили.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

Окремо в повідомленні зазначають також, що 100 тисяч гривень буде спрямовано для потреб закладів первинної ланки меддопомоги району, а 300 тисяч гривень ‒ направлено до резервного фонду для вирішення нагальних питань. Ще 200 тисяч благодійної допомоги перерахували підприємці Калинівського району.

«Це будівництво було планове і проводилось по мірі можливості та наявності фінансування. Але з огляду на ситуацію із поширенням коронавірусу роботи тут тривають майже цілодобово. Наразі повністю підключені електрика та водопостачання, опалення та водовідведення. Завершено стіни та укладається плитка на підлогу. Також встановлено двері та вікна. Плануємо завершити за 2 тижні і відкрити відділення. Пізніше будуть проведені роботи з утеплення даху та фасаду, проведемо благоустрій території. Загалом, при будівництві цього відділення нами дотримано всіх стандартів, і всі боксовані палати будуть забезпечені всім необхідним», - розповів про будівництво боксованих палат в інфекційному відділенні голова Калинівської районної ради Василь Поліщук.

«Це яскрава ініціатива, як органи місцевого самоврядування спільно із місцевою державною адміністрацією співпрацюють задля підвищення готовності до викликів, пов’язаних з поширенням коронавірусної інфекції. Необхідно докласти всіх зусиль, аби запобігти розповсюдженню коронавірусу. За 2 тижні в цій лікарні будуть готові 25 інфекційних ліжок, 4 з яких ‒ це боксовані палати, 2 – напівбоксовані палати, решта – стандартні інфекційні ліжка», ‒ прокоментував будівництво голова облдержадміністрації Владислав Скальський.

За два тижні на Вінниччині добудують інфекційне відділення на 25 ліжок

За два тижні на Вінниччині добудують інфекційне відділення на 25 ліжок - фото 2

Нагадаємо, у Вінниці вирішили додатково закупити медичне обладнання. Раніше в місті виділили 50 мільйонів гривень на боротьбу з загрозою коронавірусу.

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької ОДА