17 трав. 2016 09:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

65

0

За ініціативою Сергія Кудлаєнка, волонтери з Вінниччини стали учасниками законотворення

За ініціативою Сергія Кудлаєнка, волонтери з Вінниччини стали учасниками законотворення

 Сергій Кудлаєнко долучив експертів-волонтерів з Вінниччини до обговорення нових законопроектів у ВР

 


За ініціативою Сергія Кудлаєнка, волонтери з Вінниччини стали учасниками законотворення

 16 травня, у Верховній Раді відбулась презентація законопроектів щодо надання гуманітарної допомоги в кризових ситуаціях, організатором якої виступив Комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю. Захід активно підтримали народні депутати, серед них вінничанин Сергій Кудлаєнко, який запросив до обговорення громадські організації волонтерів Вінниччини.

«Практика законодавчої роботи показує необхідність широкого обговорення кожного важливого законопроекту з громадськістю. А коли мова йде про гуманітарну допомогу для зони АТО та наших захисників, хто як не волонтери є найкращими громадськими експертами з цих питань, тому вирішив запросити топ-волонтерів Вінниччини до дискусії», - пояснив народний депутат.

 До обговорення долучились такі відомі організації, як БО «БФ Об’єднання волонтерів Вінниччини» та пані Марія Стебелєва, яка блискуче виступила на слуханнях, а також ГО «Бойові бджоли», Психологічна кризова служба, начальник медичної служби Народної Самооборони Вінниччини Людмила Бобровська, БО «БФ «Миротворець» та інші волонтери, громадські активісти.

Під час слухань було проаналізовано законопроекти про гуманітарну допомогу в кризових ситуаціях (реєстр. 4360); про внесення змін до Податкового кодексу України щодо гуманітарної допомоги в кризових ситуаціях (реєстр. 4361); про внесення змін до Митного кодексу України щодо гуманітарної допомоги в кризових ситуаціях (реєстр. 4362).  Всі питання стосувались суттєвого спрощення  взаємодії всіх органів влади та волонтерів з питань матеріального забезпечення, лікування та реабілітації учасників АТО, роботи з переселенцями, інвалідами.

«Зауваження експертів обов’язково будуть враховані в Комітетах ВР, а також новими структурами виконавчої влади з питань АТО, окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Це не перша зустріч, яку організовуємо, користь беззаперечна, тому участь громадськості в обговоренні реформ будемо продовжувати», - зазначив Сергій Кудлаєнко.

За ініціативою Сергія Кудлаєнка, волонтери з Вінниччини стали учасниками законотворення

За ініціативою Сергія Кудлаєнка, волонтери з Вінниччини стали учасниками законотворення - фото 2

За ініціативою Сергія Кудлаєнка, волонтери з Вінниччини стали учасниками законотворення - фото 3

За ініціативою Сергія Кудлаєнка, волонтери з Вінниччини стали учасниками законотворення - фото 4

За ініціативою Сергія Кудлаєнка, волонтери з Вінниччини стали учасниками законотворення - фото 5

Фото, прес-служби народного депутата