23 лют. 2021 15:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

104

0

За одну зірвану квітку першоцвіту доведеться заплатити 62 гривні

За одну зірвану квітку першоцвіту доведеться заплатити 62 гривні

У Вінниці з березня стартує операція «Першоцвіт - 2021»


За одну зірвану квітку першоцвіту доведеться заплатити 62 гривні

Від 1 по 22 березня у Вінниці штрафуватимуть за торгівлю першоцвітами. Вже створили робочу групу, яка буде проводити рейди по міській територіальній громаді.

Про це повідомляє Муніципальна варта, яка проводитиме ці рейди разом з працівниками державної екологічної інспекції у Вінницькій області, поліцією та громадськими екологічними організаціями виявлятимуть незаконний продаж ранніх червонокнижних рослин.

«Створено робочу групу, яка патрулюватиме вулиці та ринки міста і виявлятиме порушників, які торгують ранніми червонокнижними квітами. Це - щорічна операція, і минулого року Муніципальною вартою було складено п’ять адміністративних протоколів. Також за результатами торішньої операції «Першоцвіт», спільно з екологічною інспекцією було складено два протоколи. Хочу зазначити, що з кожним роком усе менше вінничан торгують червонокнижними первоцвітами», – зазначив начальник Муніципальної варти Віталій Чигур.

Статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення зазначено: «За незаконне придбання та збут об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, передбачено накладення штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією.

За один екземпляр незаконної зірваної червонокнижної квітки передбачена відповідна компенсація за її знищення. Наприклад, черемша (цибуля ведмежа) – 62 грн, шафрани (крокуси) та підсніжники – від 49 до 62 грн (залежно від виду), сон-трава – від 37 до 62 грн (залежно від виду).

Якщо ви стали свідком продажу червонокнижних рослин, прохання повідомите про це поліцію за тел. 102, відділ оперативного реагування «Цілодобова варта» за номером 15-60 або ж Ситуаційний центр: 067-4-102-101.

Нагадаємо, 8 січня у Вінниці Ольга Ястремська купила підсніжники. Невеличкий букетик придбала у пенсіонерки неподалік Будинку офіцерів на Площі Перемоги. Заплатила за нього 30 гривень.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info