14 серп. 2017 17:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

78

0

За півгодини у кар’єрі на Вінниччині втопились двоє хлопців. Чи хтось за це відповідатиме? Фото

За півгодини у кар’єрі на Вінниччині втопились двоє хлопців. Чи хтось за це відповідатиме? Фото

За півгодини у кар’єрі на Вінниччині втопились двоє хлопців. Чи хтось за це відповідатиме? 


За півгодини у кар’єрі на Вінниччині втопились двоє хлопців. Чи хтось за це відповідатиме? Фото

За підрахунками рятувальників, у Вінницькій області понад п'ять тисяч водойм, в яких купаються люди. Лише сім з них отримали паспорти. Решта  немає елементарних оглядових вишок, човнів та рятувальних кіл. Не дивно, що «кустарні» пляжі  можуть стати місцями, де трапляються трагедії. Що, і відбулося. За вихідні з 12 по 13 серпня на Вінниччині потонуло семеро людей.  Але претензій до приватних баз відпочинку і орендарям водойм, де загинули люди, їхні родичі пред'явити не можуть.

Одразу два житті вода забрала у селі Могилівка, яке  розташоване за 20 кілометрів від Вінниці. Колись гранітний кар'єр тепер перетворився на улюблене місце відпочивальників. Альтанки, сміттєві баки, парковка і бірюзова вода ваблять людей. У сонячні та вихідні дні сюди приїжджають купатися по кілька сотень. За відпочинок сплачують фіксовану плату. В’їзд на територію автомобілем – 50 грн. Оренда столика – 150 грн. Проте безпеку тут не гарантують. Немає ні рятувальників, ні чергових медиків.

«Був з друзями, відпочивав. Пішов поплавати. Куди подівся ніхто не знає, не бачив», - плаче  Валентина Севастьянова, сестра загиблого Андрія.

26-річний Андрій потонув з 25-річним Сергієм з інтервалом у півгодини. Хлопці відпочивали в різних компаніях. Тепер їх тіла шукають водолази. Глибина кар'єру в деяких місцях досягає п'ятдесяти метрів. Тому знайти тіла - практично не реально.

Пляж не облаштований для купання, кажуть рятувальники. Але проінспектувати такі водойми - не можуть. Перевірки під мораторієм. Власникам баз відпочинку і орендарям водойм можуть лише дати пораду.

«Є знаки про заборону купання, відповідно це є зона відпочинку біля води, але ні в якому разі не у воді, тому напевно орендар мав би подбати про те, якщо люди тут купаються, то все таки зробити якийсь пост безпеки», - коментує Олександр Кутовий, начальник прес-служби державної служби надзвичайних ситуацій у Вінницькій області.

Проте таблички про заборону купання тут не було, кажуть друзі загиблого Андрія. До кар'єру хлопці їздять часто. Впевнені, що забороняючі знаки орендарі поставили відразу після інциденту. І не на пляжі, а в кущах.

«Ми коли заїжджали сюди нас ніхто не попереджав, що тут купатись заборонено и табличок не бачили», - підкреслює Ярослав Пустоветов друг загиблого Андрія.

Поспілкуватися з орендарям кар'єра - кореспондентам  Вiнниця.info не вдалося. Бо того не було на місці.

Детальніше про інші загибелі на воді на Вінниччині з 12 по 13 серпня Вiнниця.info писата тут. 

За півгодини у кар’єрі на Вінниччині втопились двоє хлопців. Чи хтось за це відповідатиме? Фото

За півгодини у кар’єрі на Вінниччині втопились двоє хлопців. Чи хтось за це відповідатиме? Фото - фото 2

За півгодини у кар’єрі на Вінниччині втопились двоє хлопців. Чи хтось за це відповідатиме? Фото - фото 3

Вiнниця.info