13 січ. 2016 12:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

63

0

За рік у вінничан викрали 259 авто, поліція знайшла лише половину

За рік у вінничан викрали 259 авто, поліція знайшла лише половину

 Поліція повернула вінничанам 118 викрадених автомобілів


За рік у вінничан викрали 259 авто, поліція знайшла лише половину

 Більшість злочинів, скоєних на території Вінниччини – це злочини проти власності. Актуальними стали крадіжки автотранспорту. Легкодоступними для викрадачів автівки робить недбалість їх власників. У минулому році правоохоронці повернули 118 машин, з 259 викрадених.

Про це інформує Відділ комунікації ГУНП у Вінницькій області.

Багато хто із власників автотранспорту, своїм легковажним ставленням до стоянки та системи захисту, провокує зловмисника на викрадення машини. Автовласникам варто пам’ятати: викрадають всі моделі автомобілів, як вітчизняного, так і іноземного виробництва. Це можна попередити, якщо застосовувати елементарні правила безпеки.

Поліція радить обладнати автомобіль спеціальними пристроями: блокування керма або коробки передач, сигналізацію, GPS системою з метою цілодобового контролю за автомобілем. Ніколи не залишайте ключі у замку запалення, не виходьте з машини, коли працює двигун. Перевірте, чи всі вікна і двері щільно зачинені, коли виходите з машини, не довіряйте свій автомобіль незнайомим або випадковим людям, застрахуйте його. Не залишайте автомобіль вночі у темних безлюдних місцях, скористайтеся стоянкою. До поліції вкрай рідко надходять повідомлення про викрадення машин із стоянок закритого типу. Викрадачів відлякує присутність сторонніх - потенційних свідків.

У 2016 році працівники поліції затримали автокрадія, який вночі біля під’їзду будинку в м. Лидижин викрав автомобіль «ВАЗ 2109». 29-річний власник автівки вчасно сповістив про угон в поліцію. Оперативники затримали зловмисника неподалік від місця злочину. Автівка заглухла, і він не зміг швидко завести її.

ВИННИЦА.info