17 груд. 2020 16:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

88

0

За рік у Вінниці усиновили дев’ятеро дітей

За рік у Вінниці усиновили дев’ятеро дітей

Загалом у Вінницькій ОТГ є 18 прийомних сімей,


За рік у Вінниці усиновили дев’ятеро дітей

Протягом 2020 року у Вінниці усиновили дев’ять дітей. Сформована база кандидатів в усиновлювачі, у якій на обліку перебуває лише шість сімей, що мають бажання усиновити маленьких, здорових дітей. Загалом у Вінницькій ОТГ є 18 прийомних сімей, в яких виховується 21 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування.

Про це під час виконкому розповіла начальниця служби у справах дітей Людмила Шафранська, – йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Станом на сьогоднішній день на обліку у службі перебуває 227 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. З яких 122 дітей, батьки яких неналежним чином виконують батьківські обов’язки; 3 дітей, які систематично залишають місце постійного проживання; 10 дітей, щодо яких скоєно насильство у сім’ї. Також 1 дитина, позбавлена батьківського піклування, яка переміщена з тимчасово окупованої території, 4 дитини, які перебувають у конфлікті з законом; 88 дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Особливо актуальною стала робота з дітьми, які за заявами батьків навчаються в інтернатних закладах Вінницької області та у період карантину повертаються до своїх сімей.

Протягом карантину 2 новонароджені дитини були залишені у «Вікні життя». Врешті, одну дитину повернуто у біологічну родину, а інша набула батьків за рішенням суду.

Спостерігається тенденція до зменшення кількості дітей, які цілодобово перебувають у закладах інституційного догляду за заявами батьків. Так, у 2018 році перебувало 65 дітей, у 2019 році – 66 дітей, у 2020 році – 48. З них 44 дитини – це вихованці закладів системи МОН; 2 дитини – вихованці закладів системи МОЗ; 2 дитини – вихованці закладів системи Мінсоцполітики. Крім того, зменшується кількість статусних дітей у інтернатних закладах.

На обліку в службі у справах дітей перебуває 235 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (171 – опіка, 64 – сироти). Це всього 0,3 % по відношенню до 68 тисяч дитячого населення міста.

На сьогоднішній день у Вінницькій ОТГ є 18 прийомних сімей, в яких виховується 21 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, 3 особи із їх числа. У дитячих будинках сімейного типу виховується 5 статусних дітей та 1 особа з їх числа.

Сформована база кандидатів в усиновлювачі, у якій на обліку перебуває лише шість сімей, що мають бажання усиновити маленьких, здорових дітей. За 11 місяців поточного року у Вінниці усиновлено дев’ять дітей. На контролі у ССД перебуває 156 усиновлених дітей.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info