17 квіт. 2014 17:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

73

0

За що Вінницька Самооборона «натовкла» козакам Воловодюка й «ультрасам» Кудіярова

За що Вінницька Самооборона «натовкла» козакам Воловодюка й «ультрасам» Кудіярова

 Зо два десятки людей в масках хотіли 17 квітня зайти на сесію обласної ради. Їх взяли в коло самооборонівці, виникла потасовка. Міліція затримала найбільш буйних


За що Вінницька Самооборона «натовкла» козакам Воловодюка й «ультрасам» Кудіярова

 Чистий четвер у Вінниці відзначали бурхливими подіями навколо сесії Вінницької обласної ради. Поки депутати приймали рішення й ділили 3,2 мільйони гривень залишку на рахунках обласного бюджету, що виникли на 1 січня, на вході у будівлю відбувалися події у дусі вестерн-бойовиків.

Події почали розвиватися ще з початку сесії, коли численні кордони Самооборони на вході в будівлю облради влаштували фейс-контроль й пропускали лише тих, хто мав посвідчення депутата, журналіста, або працівника облдержадміністрації. Серед недопущених до облради виявився керівник козацького полку ім. Івана Богуна Володимир Воловодюк.

Образившись на дії Самооборони, за словами очевидців, Воловодюк покликав на допомогу своїх козаків, а також «ультрасів» від Вадима Кудіярова з «Батьківщини Молодої».

Тож за годину біля облради з’явилося до 2 десятки людей в масках. Самооборонці почали вимагати від войовничо налаштованих молодиків зняти балаклави й виникла невелика потасовка. Тоді вже довелося втручатися міліції, яка й затримали найбільш буйних. Всього, за бійку біля облради затримали 5 осіб, ще з десяток після відбору пояснень у міськвідділі міліції були відпущені.

 За що Вінницька Самооборона «натовкла» козакам Воловодюка й «ультрасам» Кудіярова

 За що Вінницька Самооборона «натовкла» козакам Воловодюка й «ультрасам» Кудіярова - фото 2

- Під час сесії Вінницької облради близько 20 невідомих осіб в масках намагалися потрапити до адміністративного приміщення. В цьому їм завадили працівники міліції та представники «Самооборони». Міліція доставила активних учасників конфлікту до відділку міліції для встановлення осіб та взяття пояснень. За фактом вчинення групою осіб хуліганських дій відповідно до частини другої стаття 296 Кримінального кексу України відкрили кримінальне провадження, - пояснив перший заступник начальника Вінницького міського відділу міліції Юрій Педос.

За неофіційною інформацією, «винуватець заворуши» Воловодюк, якого обласна влада підкормлювала грантами з бюджету для громадських організацій, дуже хотів потрапити на сесію. Адже на цій сесії депутати мали виділити 300 тисяч на підтримку громадських організації, й його у цьому переліку ну було. Проте, це рішення так і не змогло набрати необхідної кількості голосів для прийняття, тож «кіпіш» біля облради виявився даремним.

ВИННИЦА.info


0
0