19 листоп. 2020 15:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

105

0

За відсутність маски – штраф. Президент Зеленський підписав закон

За відсутність маски – штраф. Президент Зеленський підписав закон

Сума штрафу становить від 170 до 255 гривень.


За відсутність маски – штраф. Президент Зеленський підписав закон

Президент України Володимир Зеленський підписав закон № 1000-IX про адміністративну відповідальність за неносіння масок у громадських місцях під час дії карантину, який у Верховній Раді ухвалили 6 листопада. Громадяни, які не надягатимуть маски в транспорті чи магазині, муситимуть сплатити штраф.

Про це повідомляють на сайті Офісу Президента.

Як йдеться в повідомленні, закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1000-IX доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, яка передбачає накладення штрафу.

Тепер через перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без респіратора чи захисної маски можна отримати штраф від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів, тобто від 170 до 255 гривень.

Маска повинна закривати ніс і рот, виготовлена вона може бути самостійно

Накладати штрафи зможуть органи внутрішніх справ, Національна поліція, уповноважений орган охорони здоров'я, уповноважені органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи місцевого самоврядування.

Як зазначають в Офісі Президента, закон має на меті запобігання поширенню коронавірусної хвороби серед громадян України. Документ має сприяти підвищенню соціальної відповідальності громадян і захисту їхнього здоров'я та життя, а також зменшенню кількості випадків зараження коронавірусною хворобою, що допоможе запобігти неконтрольованому зростанню кількості хворих на COVID-19 та перевантаженню медичних закладів.

Нагадаємо, станом на 19 листопада на Вінниччині минулої доби через коронавірус померли 6 пацієнтів. Виявили 226 нових випадків.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info