13 лип. 2020 17:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

62

0

За вихідні на Вінниччині розшукали трьох зниклих дітей

За вихідні на Вінниччині розшукали трьох зниклих дітей

Діти не вперше залишають свої домівки


За вихідні на Вінниччині розшукали трьох зниклих дітей

Протягом вихідних на Вінниччині поліцейські розшукали двох 14-річних дівчат з Вінниці та Жмеринки, а також 16-річного хлопця з Шаргородського району. Діти не вперше залишають свої домівки через неналежну увагу з боку дорослих.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

11 липня до поліції звернулась вінничанка з повідомленням про зникнення своєї 14-річної дочки. За словами жінки, її дитина 9 липня пішла на прогулянку та додому не повернулась. На дзвінки матері вона не відповідала. Такий випадок трапився не вперше, тому жінка не зверталась у поліцію, сподіваючись, що в черговий раз дочка сама повернеться додому.

Як розповіла начальниця відділу ювенальної превенції обласної поліції Людмила Кузнєцова, на пошуки дівчинки був задіяний весь особовий склад Київського відділення поліції, піднятий по тривозі. Поліцейські встановили коло осіб, з якими спілкувалась неповнолітня. За отриманою інформацією, зникла знаходилась в районі вулиці Київської. Поліцейські перевіряли автовокзал, магазини, місця скупчення людей, набережні, розташовані у цьому мікрорайоні.

Близько першої години ночі на території однієї зі шкіл працівники ювенальної превенції знайшли дівчину. Побачивши поліцейських, вона кинулась навтьоки. Наздогнавши підлітка, поліцейські доправили її у відділ поліції.

За словами дівчини, весь час вона гуляла містом, а ночувала у подружок. Додому повертатись не хоче, через непорозуміння з мамою. Зараз дівчина знаходиться вдома.

Ще одну неповнолітню за годину після надходження повідомлення про її зникнення розшукала поліція у Жмеринці.

11 липня до поліції звернулась жмеринчанка з повідомленням про зникнення своєї дитини. За словами заявниці, 10 липня між нею та її 14-річною дочкою виник конфлікт, після якого дитина взяла 1500 гривень, молодших брата та сестру і пішла з дому. Ввечері менші діти прийшли додому, а старша ні. Знайшли поліцейські дівчинку, яка не вперше залишає домівку, неподалік від місця проживання – у альтанці біля ставка. За словами дівчини, гроші вона витратила на солодощі та харчі, а ніч провела у альтанці.

Про зникнення 16-річного сина до Шаргородського відділення поліції звернулась 12 липня мешканка одного з сіл району. За словами заявниці, напередодні ввечері її син поїхав кататися на велосипеді і додому не повернувся. Опитавши місцевих жителів, поліцейські протягом двох годин знайшли підлітка, який неодноразово залишав домівку, на околиці села. Зараз він знаходиться вдома.

За невиконання обов’язків щодо виховання дітей на батьків втікачів складені адміністративні протоколи відповідно до ст. 185 КУпАП.

З початку року поліцією Вінниччини розшукано 206 дітей, які за різних причин залишали свої домівки. У більшості випадків підлітки йдуть з дому через непорозуміння з батьками.

Вінниця.info