9 серп. 2019 12:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

87

0

«Задовольнити базові потреби безхатченків»: що Вінницька мерія відповіла на звернення людей

«Задовольнити базові потреби безхатченків»: що Вінницька мерія відповіла на звернення людей

Будуть створювати банк даних безхатченків, які перебувають на території Вінницької міської ОТГ


«Задовольнити базові потреби безхатченків»: що Вінницька мерія відповіла на звернення людей

Вінничани підписали петицію до міської ради із проханням розглянути проблему безхатченків у місті та задовольнити базові потреби даної групи населення. Ініціатор петиції Світлана Дубина зазначила, що в місті немає офіційного реєстру бездомних осіб, а безхатченки дискриміновані в отриманні медичної та юридичної допомоги… В міській раді 9 серпня опублікували відповідь на петицію. Посадовці вказали, якою міською програмою передбачено врегулювання проблем бездомних. Вказали, скільки коштів виділили з міського бюджету громадській організації, яка опікується безхатченками. Також повідомили, що будуть створювати банк даних безхатченків, які перебувають на території Вінницької міської ОТГ.

«Комплексною програмою Основні напрямки соціальної політики Вінницької об’єднаної територіальної громади на 2015-2020 роки» зі змінами, затвердженої рішенням Вінницької міської ради, передбачено соціальний захист бездомних осіб, які перебувають на території Вінницької міської об’єднаної територіальної громади, через влаштування в інтернатні установи, надання тимчасового притулку, послуг з працевлаштування, соціально-побутових, медико-профілактичних, соціально-педагогічних, освітніх, інформаційних та юридичних послуг, допомоги у поновленні та отриманні документів.

Вінницьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у рамках міжвідомчої співпраці з виконавчими органами місцевої влади та благодійниками-волонтерами безхатченкам надається наступна допомога:

  • відновлення втрачених документів та сприяння у отриманні групи інвалідності;
  • сприяння в отриманні бездомними особами необхідного для них комплексу медичних послуг;
  • забезпечення проживання осіб вищеназваної категорії під час відновлення документів з забезпеченням гарячого харчування;
  • при необхідності сприяння влаштуванню осіб цієї категорії до геріатричних та інших інтернатних закладів Вінницької області.

Разом з тим зазначаємо, що громадській організації «Полум’я надії» для реалізації проекту «Соціальне патрулювання» у 2018 році було виділено 43365,00 грн., на 2019 рік передбачено - 99 899,00 грн.

Концепцією інтегрованого розвитку м. Вінниці 2030 передбачено створення муніципальної платформи для соціальної адаптації громадян, які перебувають в складних життєвих обставинах, в тому числі осіб без постійного місця проживання.

Зокрема заходами та проектами Концепції є:

  • створення банку даних безхатченків, які перебувають на території Вінницької міської об’єднаної територіальної громади, з можливістю надання їм тимчасового місця перебування (тимчасової реєстрації) та забезпечення їх базових потреб.

З метою повернення в суспільство населення, що втратило соціальні зв’язки, зменшення явища бездомності необхідно створити та забезпечити функціонування закладу для тимчасового перебування таких осіб.

Таким чином, питання щодо задоволення базових потреб безхатченків перебуває на контролі у виконавчих органах Вінницької міської ради та є пріоритетним щодо соціального захисту таких осіб», - зазначено у відповіді на петицію.

Раніше Вінниця.info писала, що показали фільм про життя безпритульних жінок.

Вiнниця.info