1 груд. 2021 16:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

132

0

«Задоволений тим, як у Вінниці налаштований процес» – керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри відвідав Центр підтримки «Дії»

«Задоволений тим, як у Вінниці налаштований процес» – керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри відвідав Центр підтримки «Дії»

З 29 листопада пункт Команди підтримки «Дії» працює в Центрі масової вакцинації, що за адресою Хмельницьке шосе, 7 – адмінбудинок «Книжка»


«Задоволений тим, як у Вінниці налаштований процес» – керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри відвідав Центр підтримки «Дії»

З 29 листопада пункт Команди підтримки «Дії» працює в Центрі масової вакцинації, що за адресою Хмельницьке шосе, 7 – адмінбудинок «Книжка». Сюди вінничани можуть звернутися по допомогу, якщо виникли труднощі з отриманням СOVID-сертифіката в застосунку чи на порталі Дія.

На локації працюють 2 волонтери, які допомагають вирішити питання, пов’язані із застосунком «Дія» – скачати додаток, згенерувати СOVID-сертифікат тощо.

«Задоволений тим, як у Вінниці налаштований процес» – керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри відвідав Центр підтримки «Дії»

Як працює у Вінниці пункт «Дії» у центрі вакцинації, 1 грудня дивився керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.

«Є точки команди підтримки «Дії», які відкриваються по всій території України. Є люди, яким потрібна допомога, підказка з використанням «Дії» і з генерацією Ковід-сертифікатів. Загалом в Україні є близько 900 точок підтримки. Деякі з них знаходяться у Центрах масової вакцинації, як у Вінниці. Також є підтримка у ЦНАПах, підтримка у центрах «Дія.Бізнес», де є запущені офлайн-офіси від Міністерства цифрової трансформації.

Дуже задоволений тим, як у Вінниці налаштований процес, який настрій у волонтерів. Звісно, хотілося б, аби всі медичні системи працювали конкурентно і витримували навантаження, не було складнощів із внесення даних. Кілька питань, з якими звертаються до волонтерів – у людей не завжди є високий рівень цифрових навичок, навіть якщо є смартфон, не завжди вона знає, як знайти додаток «Дія», як його встановити. Так часто трапляється, але все швидко роз’яснюється і людина користується своїм Ковід-сертифікатом. Другий момент, з яким ми стикаємося – коли не відображається сертифікат у «Дії». Це може пов’язано із тим, що сімейний лікар недогледів у медкарті, оскільки тільки коректні дані про людину дозволяють створити Ковід-сертифікат. Команда підтримки підкаже, чи потрібно звернутися до сімейного лікаря, аби можна було виправити дані», – каже Мстислав Банік.

«Задоволений тим, як у Вінниці налаштований процес» – керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри відвідав Центр підтримки «Дії» - фото 2

Команда підтримки Дії може:

  • розповісти про види СOVID-сертифікатів та шляхи їх отримання;
  • проконсультувати або допомогти подати заявку на отримання СOVID-сертифіката на порталі та в застосунку Дія;
  • підкаже, куди звернутись і які дані перевірити, щоб сертифікат згенерувався, якщо проблема на боці лікаря (сімейного або того, який проводив щеплення);
  • визначити помилку генерування сертифіката;
  • розкаже, що робити, щоб продовжити термін дії сертифіката з пів року до 365 днів;
  • допомогти увійти на портал Дія;
  • допомогти з отриманням КЕП для входу на портал Дія.

Також Мстислав Банік додав, що у Мінцифрі зараз закінчують тестування СOVID-сертифікатів на основі ПЛР-тестів.

«Ті лабораторії, які підключені до електронної системи і відвантажують дані про тест, дозволяє створити такий сертифікат, який діятиме протягом 72 годин. Ну і сертифікат про одужання також уже близько двох тижнів доступні. Важливий момент, що якщо людина одужала від коронавірусу і не вдається створити СOVID-сертифікат, треба звернутися теж до сімейного лікаря, оскільки важливо, щоб в медичній системі було зазначено, що людина хворіла саме на коронавірус. Якщо там буде зазначено, що людина мала застуду чи пневмонію, то це не є підставою, аби створювати СOVID-сертифікат.

Як ми бачимо з попиту, у Вінниці зараз люди звертаються за допомогою до команди підтримки «Дії». Це означає, що наші спільні зусилля – Міністерства цифрової трансформації та ОДА, волонтерів – допомагають людям. І це головне завдання, оскільки коли Україна перебуває у різних зонах епіднебезпеки, і використання СOVID-сертифікатів стають обов’язковим щоденним документом, то допомагати людям виходить добре», – додав Мстислав Банік.

«Задоволений тим, як у Вінниці налаштований процес» – керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри відвідав Центр підтримки «Дії» - фото 3

За словами Мстислава Баніка, близько 8 мільйонів українців вже отримали COVID-сертифікат.

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов повідомив, де ще відкрили і планують відкрити у Вінниці та області центри підтримки «Дії».

«Дуже хороша ініціатива, яка допомагає вакцинальній кампанії на території України. На сьогоднішній день у Вінниці вакциновано 740 тисяч людей. З них – двома дозами – 214 тисяч людей.

Саме у Вінниці такі центри підтримки «Дії» будуть знаходитися в адмінбудівлі «Книжка», в ТРЦ «Мегамолл» і в «Магігранд». До кінця тижня ми також відкриємо Центр підтримки «Дії» у Могилеві-Подільському, а також проводиться робота, щоб на базі існуючих 44 ЦНАПах проводились консультації населення», – каже Сергій Борзов.

«Задоволений тим, як у Вінниці налаштований процес» – керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри відвідав Центр підтримки «Дії» - фото 4

«Задоволений тим, як у Вінниці налаштований процес» – керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри відвідав Центр підтримки «Дії» - фото 5

«Задоволений тим, як у Вінниці налаштований процес» – керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри відвідав Центр підтримки «Дії» - фото 6

«Задоволений тим, як у Вінниці налаштований процес» – керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри відвідав Центр підтримки «Дії» - фото 7

«Задоволений тим, як у Вінниці налаштований процес» – керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри відвідав Центр підтримки «Дії» - фото 8

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info