5 жовт. 2022 15:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

432

0

Загроза з повітря. На яку відстань літають іранські дрони-камікадзе

Загроза з повітря. На яку відстань літають іранські дрони-камікадзе

Коментар речника Командування Повітряних Сил ЗСУ


Загроза з повітря. На яку відстань літають іранські дрони-камікадзе

Вночі 5 жовтня в різних регіонах України була оголошена повітряна тривога, зокрема, у Вінницькій області – з 02.52 години ночі до 5-ї ранку. Вранці стало відомо, що ворог атакував Київщину іранськими безпілотниками-камікадзе «Shahed-136». Завдано удари по об’єктах інфраструктури.

Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини» 5 жовтня розповів, що шість дронів були збиті.

«Атакували з півдня. Там були збиті шість БпЛА - безпілотник-камікадзе «Shahed-136». Три цих БпЛА збито зенітними ракетними підрозділами, а три збито винищувальною авіацією - вперше застосовано як ще один метод протидії цим БпЛА. На жаль, 100% не вдається (знищити цілей – ред.). Ціль складна. Водночас, вона не така великогабаритна. Розмах крил 2,5 метри, його маса 200 кілограмів, бойова частина складає 40 кілограмів. Фактично, як артилерійський снаряд, який летить зі швидкістю 120 км/год, крейсерська швидкість», - розповів Юрій Ігнат.

Заявлена іранськими рекламними роликами відстань застосування дронів-камікадзе «Shahed-136» становить 2500 км.

«Правда фахівці зауважують, що навряд таку відстань подолає цей безпілотник-камікадзе. Тому що при такій масі і швидкості йде відповідний розхід палива і є ряд факторів, які говорить про те що він може летіти близько 1000 кілометрів, не більше», - уточнює полковник.

На запитання журналіста, чи варто очікувати цих дронів по всій території України, Ігнат відповів, що так як їх можуть запускати і з Криму і Білорусі, то можна очікувати різних напрямків завдання ударів.

«Тому сили оборони до цього готуються. Командування ЗСУ шукає ефективні методи протидії. Зрештою, їх збивають. Ціль видима. Мова йде лише про засоби, необхідні нам для збиття цих дронів-камікадзе», - сказав Юрій Ігнат, додаючи, що Україна розраховує на допомогу партнерів у наданні зброї, яка необхідна для ефективної боротьби.

Загроза з повітря. На яку відстань літають іранські дрони-камікадзе

Нагадаємо, безпілотники-камікадзе «Shahed-136» іранського виробництва, російські окупанти маркують, як «Герань-2».

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title