7 лют. 2018 14:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

58

0

Закордонні паспорти видають із затримкою в 2 місяці. Вінничанам розповіли, коли можуть зникнути черги

Закордонні паспорти видають із затримкою в 2 місяці. Вінничанам розповіли, коли можуть зникнути черги

 Закордонні паспорти видають із затримкою в 2 місяці. Вінничанам розповіли, коли можуть зникнути черги


Закордонні паспорти видають із затримкою в 2 місяці. Вінничанам розповіли, коли можуть зникнути черги

 Аномальні черги на оформлення закордонних паспортів та ID-карток у Вінниці можуть зникнути навесні. Підприємство «Поліграф» закупило нове обладнання і ліквідує «заборгованість» перед клієнтами.

7 лютого начальник управління міграційної служби Вінниччини Борис Наливайко розповів, що вчора отримали регламентні паспорти, документи на які подавали 25 жовтня 2017-го та термінові, подані 17 січня.

«З січня цього року запущено додаткову лінію по виготовленню закордонних паспортів і, як стверджує голова Державної міграційної служби, до кінця березня – початку квітня, черга буде ліквідована і ми вийдемо на нормальний режим роботи. Звичайні – протягом 20 робочих діб, термінові – 7 діб», - зазначив посадовець.

Він також нагадав, що сьогодні єдиним офіційним документом, який дозволяє дитині з українським громадянством перетинати кордон, є біометричний дитячий закордонний паспорт. Раніше малечу або записували до закордонного паспорта одного з батьків, або виписували їй проїзний документ. Тепер такого немає.

«Нині в Україні оформити біометричний закордонний паспорт можуть навіть новонародженому малюку. Діятиме він до 16-го віку. Однак кожні чотири роки його доведеться переоформляти. Проте повноцінним біометричним паспортом дитини, якій не виповнилося 12 років, він вважатися не може. Все тому, що у дітей до 12 років відбитки пальців не знімають. А от після цього віку такий вид біометрії на паспорт дитини вносять, але лише за обов’язковою письмовою згодою батьків», - зауважує Борис Наливайко.

Останній паперовий паспорт на Вінниччині видали в червні минулого року, однак вони мають необмежений термін дії і вимагають повторного вклеювання фото при досягненні певного віку. У 25 та 45 громадяни повинні замінити світлину. Фахівці прогнозують, що така послуга діятиме останній рік. Після її відміни людям потрібно буде не клеїти фото, а робити біометричний внутрішній паспорт.

До слова, сьогодні при наявності такого документу вінничани можуть подорожувати до Туреччини. Найближчим часом очікується, що закордонні паспорти стануть непотрібними і для поїздок в Молдову та Грузію. 

Закордонні паспорти видають із затримкою в 2 місяці. Вінничанам розповіли, коли можуть зникнути черги

З 11 листопада в управлінні по вулиці Пирогова, 4 та Театральна, 10 запроваджено електронну чергу для оформлення закордонного паспорта. Громадяни можуть потрапити до електронної черги у кілька способів:

Перший спосіб. Реєстрація на сайті ДМС України.

Зареєструватися через сайт ДМС України. Необхідно обрати регіон – Вінницька область; підрозділ; послугу – (закордонний паспорт); дату і час, що вам підходить. Для реєстрації на сайті потрібно надати чотири останніх цифри паспорта та номер мобільного телефону, на який прийде код підтвердження. Кожного дня після 24:00 з’являється нова квота на наступний день реєстрації.

На один телефонний номер є можливість зарезервувати чергу не більше, як для чотирьох членів родини. При спробі порушити це правило, телефонний номер блокується для доступу в систему.

Другий спосіб. Зареєструватися через термінал у підрозділі

Кожен з них має свою квоту черги. У підрозділі можна зареєструватись за місяць наперед.

Третій спосіб. Зареєструватися у день отримання послуги в порядку поточної черги.

 

Не всі, хто зареєструвалися через сайт чи термінал, з’являються, тому, можна у обраний вами день, просто підійти у підрозділ і зареєструватися у порядку «живої черги» на місце того, хто не скористався послугою. У підрозділі є монітор, де висвітлюється черга. Номери, що звільняються – ваші. Проте, реєстрація у електронну чергу є обов’язковою. Проходження черги контролюється винятково співробітниками апарату ДМС України, тобто УДМС у вінницькій області не впливає на формування черги. 

Вінниця.info