12 трав. 2020 15:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

143

0

Залізничне сполучення в Україні планують відновлювати у два етапи. Розробили план

Залізничне сполучення в Україні планують відновлювати у два етапи. Розробили план

Планом передбачено дві черги відновлення курсування приміських поїздів.


Залізничне сполучення в Україні планують відновлювати у два етапи. Розробили план

«Укрзалізниця» розробила план заходів із відновлення приміського сполучення після скасування заборони на регулярні пасажирські перевезення, запровадженої Урядом у зв’язку з поширенням COVID-19. Планом передбачено дві черги відновлення курсування приміських поїздів.

Про це повідомив виконувач обов’язків голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик. Інформує прес-служба «Укрзалізниці».

Як повідомив очільник компанії, за умови скасування чи пом'якшення карантинних заходів, Укрзалізниця готова оперативно здійснити призначення поїздів і сповістити населення про відновлення приміського сполучення.

Наразі фахівці компанії проводять технічний огляд обладнання і рухомого складу, перевіряють працездатність кас і платіжних терміналів, здійснюють поточні ремонти вокзалів і поїздів. Для працівників пасажирського господарства закуповуються засоби індивідуального захисту.

«Відновлення приміського пасажирського сполучення, згідно плану, відбудеться у два етапи: на першому етапі на колії повернуться 745 приміських поїздів для забезпечення підвозу громадян до місць роботи в години «пік», на другому - плануємо призначити ще 571 поїзд, і, таким чином, повністю відновити приміський залізничний рух», — уточнив Іван Юрик.

Нагадаємо, що Уряд оприлюднив постанову щодо послаблення карантинних обмежень з 11 травня, хоча термін карантину продовжили до 22 травня. За рішенням Кабміну, з цього дня приймати відвідувачів можуть кав’ярні та ресторани, але лише на літніх майданчиках та з дотриманням низки умов, перукарні, салони краси, магазини непродовольчої продукції. Для всіх є вимоги щодо роботи, серед яких – дистанція між відвідувачами, контроль за температурою працівників, наявність засобів індивідуального захисту та дезінфекції тощо.

Вінниця.info