28 лип. 2020 12:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

103

0

Замість «бебі боксів»: на Вінниччині сім’ї, у яких народилася дитина, будуть отримувати 5 тисяч гривень

Замість «бебі боксів»: на Вінниччині сім’ї, у яких народилася дитина, будуть отримувати 5 тисяч гривень

Гроші нараховуватимуть на окремий картковий рахунок


Замість «бебі боксів»: на Вінниччині сім’ї, у яких народилася дитина, будуть отримувати 5 тисяч гривень

При народжені дитини, сім’ї, які не отримали "Пакунок малюка" будуть отримають грошову допомогу 5 тисяч гривень. Ці кошти нараховуватимуть на окремий картковий рахунок.

Це проект урядового рішення. Зараз Мінсоцполітики розробляє порядок отримання такої допомоги. Раніше при народженні дитини з державного бюджету надавалася одноразова допомога «пакунок малюка», який коштував 3 820 гривень.

Про це у Фейсбук повідомила заступниця голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна.

«Попередньо планується, що ці кошти нараховуватимуться на окремий картковий рахунок і використовуватимуться на забезпечення потреб дитини. Сума не буде враховуватись під час обрахунку субсидій та інших видів допомог.

Раніше при народженні дитини з державного бюджету надавалася одноразова натуральна допомога «пакунок малюка». Для подальшого забезпечення пакунками у 2020 році на державному рівні централізована закупівельна організація – державна установа «Професійні закупівлі» розпочала процедуру закупівлі. Проте 30 червня поточного року, за результатом розгляду скарг учасників закупівлі Антимонопольний Комітет України прийняв рішення відмінити процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Тому Мінсоцполітики розробило проект урядового рішення, яким передбачає запровадити додаткову допомогу у розмірі 5 тис грн. Пакунки, які видавались з початку року, вартували разом з доставкою та самою коробкою 3820 грн», – пише Наталя Заболотна.

Раніше ми писали, що на початку березня цього року Уряд затвердив новий Порядок видачі новонародженим «Пакунка малюка» за рахунок коштів державного бюджету. Встановили, що «пакунок» видається матері, батьку, родичам, опікунам, прийомним батькам, батькам-вихователям, патронатним вихователям новонародженої дитини.

Нагадаємо, у вересні 2018 року Вінницька область отримала перші 369 комплектів «Пакунків малюка» від управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС).

Вінниця.info