8 лют. 2016 11:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

82

0

Замків на острові «Кемпа» у Вінниці не буде: заборонено законом

Замків на острові «Кемпа» у Вінниці не буде: заборонено законом

 Замків на Кемпі зводити не планують 


Замків на острові «Кемпа» у Вінниці не буде: заборонено законом

 9 грудня 2015 року на сайті петицій Вінницької міської ради було зареєстровано петицію стосовно створення замку на острові Кемпа. Так як звернення набрало необхідну кількість підписів, 8 лютого мерія дала відповідь, в якій зазначено, що зведення споруд на острові Кемпа заборонено законодавством, але річковий простір інтегруватимуть в загальноміське середовище Вінниці.

«Завдяки своєму розташуванню острів Кемпа має значний потенціал розвитку в загальній структурі міста. Існують передумови для якісного перетворення даної території в функціонально наповнений об’єкт з відповідною інфраструктурою, елементами благоустрою, доглянутою парковою зоною та зоною для відпочинку, де можна буде проводити різні культурні заходи. Однак таке перетворення потребує проведення ряду заходів та комплексу робіт.

Також повідомляю що наразі відповідно до Програми розроблення містобудівної, землевпорядної, пам’яткоохоронної документації загальноміського перспективного значення на 2013-2015 роки, розробляється Концепція річки Південний Буг якою передбачена інтеграція річкового простору в загальноміське середовище міста Вінниці.

Відповідно до Водного кодексу України, Статті 89, щодо обмеження господарської діяльності в прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах, П. 4 «будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів», тому будь яке будівництво на острові Кемпа заборонено чинним законодавством.

Наразі розглядається питання по створенню мережі рекреаційних зон пов’язаних між собою туристичним сценарієм», - зазначено у відповіді.

ВИННИЦА.info