25 січ. 2021 16:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

99

0

Засудили трьох посадовців, які організували виплату соціальної допомоги ватажкам «ДНР» з державного бюджету України

Засудили трьох посадовців, які організували виплату соціальної допомоги ватажкам «ДНР» з державного бюджету України

За матеріалами контррозвідки СБУ винесено обвинувальні вироки особам, які сприяли учасникам терористичної організації «ДНР»


Засудили трьох посадовців, які організували виплату соціальної допомоги ватажкам «ДНР» з державного бюджету України

Контррозвідники Управління СБУ у Вінницькій області у 2020 році викрили та припинили функціонування каналу протиправного одержання виплат грошових коштів з держбюджету, у тому числі учасниками незаконних збройних формувань. Всім фігурантам кримінального провадження було оголошено про підозру. В січні 2021 року, Артемівським міськрайонним судом Донецької області трьох зловмисників засуджено за ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України); 358 (підроблення документів) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє пресцентр УСБУ у Вінницькій області.

Слідством було задокументовано причетність 5-х громадян України, у тому числі працівника державної банківської установи, до створення та функціонування механізму протиправної видачі членам незаконних збройних формувань так званої «ДНР» соціальних виплат з Державного бюджету України в особливо великих розмірах.

Як було встановлено, фігуранти кримінального провадження мали значну клієнтську базу понад 700 осіб, контролювали їх банківські рахунки, здійснювали зняття готівкових коштів, забезпечували безперешкодне проходження ідентифікації. Без фактичного перебування клієнтів на території, підконтрольній українській владі, ділки оформлювали необхідні документи для нарахування всіх видів соціальної допомоги для власного збагачення, а також в для фінансування окремих представників незаконних збройних формувань, так званої «ДНР», зокрема керівників місцевих правоохоронних органів, окремих представників «МДБ ДНР».

На разі всім фігурантам кримінального провадження було оголошено про підозру у вчиненні ряду злочинів за ст. ст. 258-3, 366, 332-1, 358, 200 Кримінального кодексу України.

В січні поточного року, Артемівським міськрайонним судом Донецької області трьох зловмисників засуджено за ст. 258-3, 332-1, 358 КК України.

Завдяки викриттю співробітниками спецслужби зловмисників, АТ «Ощадбанк» зупинив видаткові операції, а також заблоковав рух коштів за рахунками зазначеної клієнтської бази, чим попереджено нанесення збитків державі у сумі понад 8 мільйонів гривень. Разом з тим, за рішенням суду в дохід держави конфісковано кошти у сумі понад 570 тис. гривень, 10 тис. доларів США та 278 тис. російських рублів.

Тривають подальші слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх фігурантів кримінального провадження, причетних до протиправної діяльності

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилась співробітниками Управління СБУ у Вінницькій області, за координації із ДКР СБУ, під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури.

Засудили трьох посадовців, які організували виплату соціальної допомоги ватажкам «ДНР» з державного бюджету України

Засудили трьох посадовців, які організували виплату соціальної допомоги ватажкам «ДНР» з державного бюджету України - фото 2

Засудили трьох посадовців, які організували виплату соціальної допомоги ватажкам «ДНР» з державного бюджету України - фото 3

Засудили трьох посадовців, які організували виплату соціальної допомоги ватажкам «ДНР» з державного бюджету України - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото - СБУ