27 січ. 2017 10:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

87

0

Засуджено водія, який вчинив смертельну ДТП на Вінниччині

Засуджено водія, який вчинив смертельну ДТП на Вінниччині

 У результаті ДТП водій мотоцикла, сільський голова та пасажирка від отриманих тілесних ушкоджень загинули


Засуджено водія, який вчинив смертельну ДТП на Вінниччині

Прокуратурою Вінницької області здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом резонансної  дорожньо-транспортної пригоди, яка мала місце в селищі Вапнярка Томашпільського району, що спричинило смерть двох молодих людей.

Про це повідомляє Вінниця.info  прес-служба прокуратури Вінницької області

Досудовим розслідуванням установлено, що  23.06.2016 водій автомобіля ВАЗ-2109, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, рухаючись по автодорозі в смт. Вапнярка зі значним перевищенням дозволеної швидкості руху, не врахував дорожню обстановку, та здійснив наїзд на мотоцикл «Вайпер», який рухався в попутному напрямі. У результаті ДТП водій мотоцикла, сільський голова с. Колоденки Томашпільського району та пасажирка від отриманих тілесних ушкоджень загинули. Дії винної особи кваліфіковано за ч. 3 ст. 286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель двох людей. За наслідком досудового розслідування обвинувальний акт у даному провадженні скеровано до Томашпільського районного суду для розгляду по суті. Незважаючи на невизнання вини обвинуваченим, завдяки послідовній позиції та правильно вибраній тактиці державних обвинувачів - прокурорів Томашпільського відділу Могилів-Подільської місцевої прокуратури та прокурора відділу прокуратури Вінницької області, його вина доведена допустимими, достовірними та достатніми доказами», - йдеться у повідомлені.

Вироком суду злочинця визнано винним у вчиненні вищевказаного злочину і призначено йому покарання у виді дев’яти років шести місяців позбавлення волі.

Вінниця.info