13 жовт. 2010 16:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

27

0

Завадою до інтеграції України у ЄС є її чималі географічні розміри – екс-депутат Європарламенту лорд Ричард Балфе

Завадою до інтеграції України у ЄС є її чималі географічні розміри – екс-депутат Європарламенту лорд Ричард Балфе

«З цією проблемою ще 12 тому зіткнулась Туреччина, коли подала заявку на членство у Євросоюзі. Вони досі не стали членами євроспільноти. І це не дивно, адже Німеччина, думка якої має дуже велику роль у ЄС, не любить великі країни»


Завадою до інтеграції України у ЄС є її чималі географічні розміри – екс-депутат Європарламенту лорд Ричард Балфе

Депутат Європарламенту у 1979-2004 роках, англійський лорд Ричард Балфе вважає, що завадою до інтеграції України у Євросоюз є чималі географічні розміри України.

Про це лорд Ричард Балфе заявив під час візиту у Вінницю на запрошення міжнародного товариства "Україна-Польща-Німеччина".

«З цією проблемою ще 12 тому зіткнулась Туреччина, коли подала заявку на членство у Євросоюзі. Вони досі не стали членами євроспільноти. І це не дивно, адже Німеччина, думка якої має дуже велику роль у ЄС, не любить великі країни», - сказав Ричард Балфе.

Проте, лорд вважає, що українці мають зосередити свою увагу над іншою проблемою, яку здатні подолати – це корупція. «Це головна проблема, яку треба вирішити на шляху до Євросоюзу. Це не тільки турбує і заважає нам. Вирішення проблеми корупції в ваших інтересах, адже, якщо у вас людина бачить диплом і може сказати, що він куплений, то це свідчить про те що люди не довіряють державній системі» - зазначив англійський лорд.

Іншим надбанням, яке допоможе Україні наблизитися до Євросоюзу Лорд Балфе вважає гарні стосунки з Росією. «Цим відрізняється ЄС від Сполучених штатів. Америка хоче відокремити Україну від Росії й псування відносин між вашими державами останні роки цьому свідчення. Ми ж навпаки - адже гарні стосунки України із всіма сусідами сприятимуть розвитку Європи», - наголосив він, додавши, що Росія не має наміру вступати в ЄС, але є європейською державою, з якою Євросоюз хоче мати гарні стосунки.

Лорд Р.Балфе також висловив впевненість, що Україна у недалекому часі стане одним із учасників Євроспільноти, проте для цього, українцям самим треба визначитися, чи хочуть вони у ЄС. «І якщо так, то подати заявку на вступ, яка розглядатиметься не менше 10 років», - додав Р.Балфе.

Більше детально про візит Річарда Балфе та його думки стосовно України читайте тут.

 

ВИННИЦА.info


0
0