17 листоп. 2016 13:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

35

0

Завтра сесія Вінницької міськради розгляне ряд важливих питань

Завтра сесія Вінницької міськради розгляне ряд важливих питань

 Які рішення розглядатиме Вінницька міська рада на черговому засіданні сесії 18 листопада


Завтра сесія Вінницької міськради розгляне ряд важливих питань

18 листопада депутати міської ради зберуться на чергову сесію, де має розглядатись 27 проектів рішень ради. Зокрема, це питання запровадження механізму страхування усіх військовослужбовців, які підуть служити в зону АТО з 2017 року, декілька рішень стосуються змін до бюджету міста на 2016 рік та Програми соціально-економічного розвитку, два рішення пов’язані з діяльністю і розвитком розвитку ОСББ. Один з проектів рішень, які виносяться на розгляд сесії, за пропозицією постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи буде запропоновано зняти з розгляду сесії. Йдеться про клопотання благодійного фонду «Сприяння розвитку охорони здоров’я та спорту, науки і культури «Громадські ініціативи» щодо надання погодження на виділення в довгострокове тимчасове користування лісової ділянки площею 2,7 га для рекреаційних потреб.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Вже завтра депутати розглядатимуть зміни до Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики у м. Вінниці на 2015-2020 роки», які передбачають запровадження з 2017 року механізму страхування усіх військовослужбовців, які підуть служити у зону АТО. Зміни передбачають, що кожен вінницький військовий ще у військкоматі отримає страховий поліс і буде знати, що громада дбає про нього. Крім того, новий механізм має на меті значно скоротити терміни проведення виплат у разі настання страхового випадку (мова йде про страхування життя і здоров’я бійців), та запровадити індивідуальний підхід до кожного військового, який отримав поранення, залежно від важкості поранення.

Декілька сесійних питань стосуються змін до Програми соціально-економічного розвитку та міського бюджету на 2016 рік. Також буде розглянуто проект рішення «Про передачу у 2017 році з міського бюджету міста Вінниці бюджету Стрижавської селищної та бюджетам Агрономічної, Бохоницької, Вінницько-Хутірської, Лука-Мелешківської, Стадницької, Якушинецької  сільських рад субвенцій на виконання програм в рамках виконання власних повноважень». Йдеться про виділення субвенцій сусіднім громадам на загальну суму близько 3,5 млн грн.

Також до міської ради звернувся з клопотанням столичний благодійний фонд «Сприяння розвитку охорони здоров’я та спорту, науки і культури «Громадські ініціативи» щодо погодження на виділення в довгострокове тимчасове користування для рекреаційних потреб 2,7 га земель, що перебувають в користуванні Державного підприємства «Вінницьке лісове господарство». Разом з клопотанням були надані висновок Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства та лист Державного агентства лісових ресурсів України. Профільна постійна комісія міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи на своєму засіданні, розглянувши матеріали, прийняла рішення відмовити у клопотанні та запропонувала зняти це питання з розгляду сесії.

«Це землі, які з 2015 року увійшли в межі міста Вінниці, але вони перебувають у  державній власності. І всі питання щодо цих земель мають вирішувати державні органи влади, – розповіла голова комісії Антоніна Іващук. – Тому  на комісії депутатами було прийнято рішення про відмову та запропоновано зняти це питання з розгляду чергової сесії міськради, яка відбудеться 18 листопада».

Крім того, дві постійні депутатські комісії міської ради, - з питань з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності і з питань законності, депутатської діяльності і етики, - також не підтримали дане рішення під часу обговорення на комісіях в рамках підготовки до сесії.

Вінниця.infо