5 серп. 2022 15:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

162

0

Займався колекціонуванням, а зараз збирає кошти на купівлю автівок для ЗСУ

Займався колекціонуванням, а зараз збирає кошти на купівлю автівок для ЗСУ

До війни Микола Кравченко працював в сфері енергетики та займався колекціонуванням


Займався колекціонуванням, а зараз збирає кошти на купівлю автівок для ЗСУ

У Вінниці волонтеру Миколі Кравченку вдалося зібрати кошти на кілька автомобілів для ЗСУ, зокрема, для деяких підрозділів Сил територіальної оборони. До війни чоловік працював в сфері енергетики та займався колекціонуванням. Але з початком повномасштабного вторгнення — відправив сім’ю за кордон, а сам почав волонтерити.

Історію волонтера опублікувала 120-та бригада територіальної оборони ЗСУ.

«Обожнюю автомобілі, цікавлюсь ними, приганяв собі особисто не одне авто. Я вирішив, що потрібно діяти. На оголошення збору на першу машину наважувався близько двох тижнів: вивчав труднощі, моделював варіанти розвитку подій. Найбільше турбувало питання, - а що якщо буде недостатньо коштів? Тут відповідальність колосальна. Коли треба приборкати емоції і попри все шалене бажання як найшвидше передати авто хлопцям для виконання бойових задач, потрібно взяти себе в руки, остудити мозок і не поспішати. Я таки наважився і почалось. Все вийшло хоча і не легко», - говорить Микола Кравченко.

Волонтери, які шукають купують і приганяють машини для фронту, щоденно стикаються з якимось перешкодами, але не здаються і не втомлюються. Вони мають безліч ідей, беруться за будь-яку роботу, аби наблизити перемогу.

«Наше головне правило передача авто бійцю в руки, що б воно дійсно працювало на перемогу. На жаль ми не настільки потужні, щоб брати запити пачками і виконувати їх, кожен наступний збір дається все важче. Люди виснажуються фінансово і звісно вимагати в них гроші ми не можемо, тому придумуємо різноманітні акції на яких розігруємо власні предмети колекціонування, торти, футболки, фотосесії, татуювання. Одним словом все що вміємо і можемо.»

Волонтери ще мають безліч ідей, втілення яких у життя дуже допомогло б нашим захисникам. Беруться за будь-яку роботу, аби наблизити перемогу.

Відео можна переглянути тут

Разом ми сила!

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info