20 листоп. 2019 11:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

110

0

Зберегти Льодовий клуб у Вінниці – до міської ради зареєстрували петицію

Зберегти Льодовий клуб у Вінниці – до міської ради зареєстрували петицію

Вінничани звернулися до міської ради із проханням зберегти Льодовий клуб, що розташований у Центральному парку


Зберегти Льодовий клуб у Вінниці – до міської ради зареєстрували петицію

Вінничани звернулися до міської ради із проханням зберегти Льодовий клуб, що розташований у Центральному парку. Авторка петиції зазначає, що на початку року власники клубу заявили про намір продати комплекс, але під впливом хокейної спільноти та активістів, вони запропонували місцевій владі придбати або долю, або повністю клуб. Активісти отримали схвальну відповідь про те, що ковзанка перейде у власність міста. Проте, за словами авторки петиції, на цій обіцянці весь процес став, ніяких кроків не зроблено та коментарі отримати стало неможливо.

«Цією петицією звертаємось до усіх вершителів подальшої долі спортивного комплексу «Льодовий клуб»: до міської влади та особисто до Сергія Анатолійовича Моргунова, до фанатів льодового спорту, а особливо до всіх небайдужих городян, так як саме Ви можете вплинути на ситуацію, яка наразі склалась, та достукатись до громади міста.

Багато хто вже знайомий із становищем «Льодового клубу». Та згадаємо основні моменти: на початку року власники заявили про намір продати комплекс, після чого під впливом хокейної спільноти та активістів, з метою залишити комплекс у місті, вони запропонували місцевій владі придбати долю клубу або повністю; за чим послідували звернення, листи, деякі відповіді з примарними обіцянками, знову зустрічі, дослідження стану клубу та багато інших активностей, що мали б призвести до переводу його у комунальну власність та збереження ковзанки «Льодовий клуб».

Так як клуб вже давно не просто ковзанка. На думку деяких городян, які відвідують її з моменту відкриття, вона є льодовим символом усього міста, куди привозять друзів – гостей із інших міст, та навіть великі екскурсійні групи дітей та дорослих із різних районів та областей, що звісно сприяє розвитку місцевого туризму. Чому? Атмосфера, якість льоду та сервісу, привітний персонал, тепле кафе, де можна відпочити – усе це дає відчуття «домашнього затишку».

З іншої сторони, «Льодовий клуб» - єдина ковзанка, яка облаштована для проведення тренувань та змагань по хокею з шайбою на всеукраїнському рівні, так відповідає усім необхідним стандартам та нормам. І щороку кількість юних хокеїстів збільшується, вони виборюють все більше перемог та з кожним новим кубком зміцнюють позиції Вінницького хокею на теренах нашої країни і не тільки. Цей факт, на рівні із іншими, дозволяє нам стверджувати, що разом з цим росте і рейтинг нашого міста.

Та головною цінністю, що створює Льодовий клуб, є наша здорова, розвинена спортом та дисципліною, мотивована та свідома молодь – хлопці, які стануть честю та гордістю міста та країни, а не розпорошать свій потенціал на шкідливі звички та сумнівні ігри.

Що ж у результаті? Після останніх активностей та виконання усіх умов, що власниками, що хокейною спільнотою, ми отримала однозначну позитивну відповідь: «так» - ковзанка перейде у власність міста. Проте на цій обіцянці весь процес став, ніяких кроків не зроблено та коментарі отримати стало неможливо.

Виникає безліч питань на рахунок бездіяльності влади та невиконання своїх зобов’язань. Та найгостріше: чому взагалі виникають ситуації або умови, коли «державотворці» ігнорують протягом більше ніж півроку питання молоді та спорту?», – йдеться в петиції Анни Шацької.

Наразі петиція зібрала 33 підписи. Щоб її розглянули в міській раді, потрібно 350.

Раніше ми писали, що близько сотні вінничан долучилися до флешмобу «Хочу на каток», аби зберегти Льодовий клуб.

Вінниця.info