15 лип. 2022 13:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

120

0

Зеленський: Події у Вінниці вкотре довели, що росія має бути офіційно визнана державою-терористом

Зеленський: Події у Вінниці вкотре довели, що росія має бути офіційно визнана державою-терористом

Володимир Зеленський повідомив, що вчорашній теракт у Вінниці укотре довів, що росія має бути офіційно визнана державою-терористом


Зеленський: Події у Вінниці вкотре довели, що росія має бути офіційно визнана державою-терористом

Володимир Зеленський повідомив, що вчорашній теракт у Вінниці укотре довів, що росія має бути офіційно визнана державою-терористом. Президент розповів про людей, які були в медичному центрі «Нейромед» і зараз вважаються безвісти зниклими. Згадав також про дівчинку Лізу, яка загинула внаслідок «прильоту» ракети.

Про це йдеться на сайті Офісу Президента.

«Цей день укотре довів, що Росія має бути офіційно визнана державою-терористом. Жодна інша держава світу не становить такої терористичної загрози, як Росія. Жодна інша держава світу не дозволяє собі щоденно знищувати крилатими ракетами й реактивною артилерією мирні міста і звичайне людське життя.

Внаслідок лише одного ракетного удару по нашому місту Вінниці вбито 23 людини. Троє дітей до десяти років. І це, на жаль, ще не остаточна кількість. Розбір завалів триває. У списку безвісно зниклих – десятки людей. Серед госпіталізованих є важкопоранені.

Одна з ракет знищила медичний центр «Нейромед». Всередині були люди. Наталія, їй 40 років. Тетяна, їй 32 роки. Володимир, йому 61 рік. Віра, їй 55 років. Я побачив їх серед безвісно зниклих. Розумієте, було навіть невідомо, що взагалі сталося з людьми, які просто пішли в медичний центр...

А якби хтось завдав ракетного удару по медичному центру в Далласі або в Дрездені, не дай Боже, то як би це було названо? Хіба не тероризмом?

Серед загиблих сьогодні у Вінниці – дівчинка, їй було чотири роки, її звати Ліза. Чотири роки дитині! Її мати у важкому стані...

Росія обірвала життя дівчинки якраз у той час, коли в Нідерландах, у Гаазі, відбувалася конференція щодо російських воєнних злочинів. Конференція, на якій вирішували, що потрібно зробити, щоб кожен російський військовий був покараний.

Росія показала цим своє ставлення і до міжнародного права, і до Європи, і до всього цивілізованого світу. Після цього ні в кого не може бути жодного сумніву, що якнайшвидше потрібен Спеціальний трибунал щодо російської агресії проти України. Також якнайшвидше має запрацювати спеціальний компенсаційний механізм, за допомогою якого всі російські активи та кошти в усіх країнах світу повинні бути конфісковані й спрямовані на відшкодування збитків жертвам російського терору

І наостанок. Хочу, щоб ця команда тієї посудини, з якої вилетіли «Калібри» по Вінниці сьогодні, точно знала, що тюрма – це найкраще, що їх очікує.

Вічна памʼять усім жертвам російського терору!

Вічна слава кожному й кожній, хто захищає нормальне мирне життя!

Слава Україні!», - йдеться у зверненні.


Нагадаємо, 14 липня близько 11.00 години рашисти завдали ракетного удару по Вінниці. Обстріляли густонаселений район.

Російські окупаційні війська завдали ударів крилатими ракетами «Калібр» з підводного човна з акваторії Чорного моря.

За фактом ракетного обстрілу Вінниці відкрито кримінальне провадження та розпочато досудове розслідування.

15 липня у Вінниці та області оголошено Днем жалоби.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title