1 лют. 2022 11:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

88

0

Зеленський у Верховній Раді підписав Указ Про зміцнення обороноздатності держави

Зеленський у Верховній Раді підписав Указ Про зміцнення обороноздатності держави

Зеленський говорив про єдність, зовнішню політику і внутрішню ситуацію в енергетиці, економіці та політиці


Зеленський у Верховній Раді підписав Указ Про зміцнення обороноздатності держави

1 лютого у Верховній Раді виступив Президент України. Володимир Зеленський говорив про єдність, зовнішню політику і внутрішню ситуацію в енергетиці, економіці та політиці. Також в парламенті він підписав Указ Про зміцнення обороноздатності держави.

«Єдність. Ми часто чули про неї, рідко досягали, але так гостро її потребуємо. Єдність усіх, завжди й в усьому. Насамперед у сприйнятті нашого сьогодення, а головне – нашого майбутнього», - сказав Володимир Зеленський.

Він повідомив, що Україна зараз має сильну підтримку міжнародних партнерів і найбільшу з 2014 року військово-технічну допомогу. Повідомив, що ситуація в економіці стабілізується.

«Надходження до бюджету в січні перевиконано на 7 млрд грн», - сказав В. Зеленський.

Також Президент підписав Указ Про зміцнення обороноздатності держави.

«Цим указом передбачено збільшення грошового забезпечення всіх військових до рівня не нижче трьох мінімальних зарплат. Перехід України до засад професійної армії. Збільшення термінів дії контрактів. Розробка концепції житлового забезпечення військових, ветеранів, членів їх сімей. Система кар’єрного росту офіцерів, а також збільшення чисельності ЗСУ на 100 тисяч осіб професійної армії. Створення додаткових 20 бригад ЗСУ. Цей Указ про страт переходу України на професійну армію», - сказав В. Зеленський.

Щодо економіки та енергетики Зеленський зазначив:

«Наша економіка стабілізується, у фінансовій системі все під контролем, надходження до бюджету в січні перевиконано на 7 мільярдів. Гривня почувається краще – вчора зміцнилася на 30 копійок, поступово повертаємося до стабільного та запланованого курсу», – розповів Глава держави.

Крім того, як зауважив Президент, майже тиждень на міжнародних фінансових ринках спостерігається позитивна динаміка щодо українських облігацій.

«Їхні котирування повертаються на свій попередній рівень, тож фінансовий світ оцінює майбутнє в Україні з оптимізмом», – наголосив він.

Також, за словами Володимира Зеленського, в країні достатні запаси газу та вугілля. Вперше за 30 років працюють усі енергоблоки АЕС, тож наша держава використовує весь потенціал атомної енергетики.

Золотовалютні резерви України залишаються на рекордному рівні, що захищає курс національної валюти від різких коливань і зміцнює економічний імунітет, зазначив Глава держави.

Крім того, лунають сигнали про готовність до надання фінансової підтримки Україні з боку міжнародних партнерів.

«За них я дякую Євросоюзу, дякую лідерам європейських держав, США, Канаді та всім, хто незабаром буде готовий оголосити подібні рішення», – сказав Президент.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info