3 лют. 2021 09:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Україна
0

76

0

Зеленський «вимкнув» канали Медведчука через санкції РНБО

Зеленський «вимкнув» канали Медведчука через санкції РНБО

Зеленський «вимкнув» канали Медведчука через санкції РНБО


Зеленський «вимкнув» канали Медведчука через санкції РНБО

Президент Володимир Зеленський підписав Указ від 2 лютого 2021 року, яким ввів у дію рішення РНБО України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Запроваджено санкції щодо народного депутата "ОПЗЖ" Тараса Козака, а також телеканалів "112", "ZIK" та "NewsOne", які йому належать.

«Сьогодні відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, де шляхом письмового голосування члени РНБО розглядали питання введення персональних санкцій стосовно юридичних та фізичних осіб, які перебувають на території України. З 19 членів Ради національної безпеки і оборони 17 проголосували за, один утримався, один перебуває у відрядженні», – сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до громадянина України Тараса Козака, юридичних осіб «Товариство з обмеженою відповідальністю «АРІАДНА ТВ», «Товариство з обмеженою відповідальністю «НОВИЙ ФОРМАТ ТВ», «Товариство з обмеженою відповідальністю «ТВ ВИБІР», «Товариство з обмеженою відповідальністю «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «112-ТВ», «Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛІДЕР ТВ», «Товариство з обмеженою відповідальністю «ПАРТНЕР ТВ», «Товариство з обмеженою відповідальністю «НОВИНИ 24 ГОДИНИ», «Товариство з обмеженою відповідальністю «Нові комунікації».

Санкції щодо пана Козака передбачають зокрема блокування його активів, торгівельних операцій і виведення капіталів за межі України. Вони діятимуть упродовж п'яти років.

Як пише ВВС, Володимир Зеленський натякав на можливість запровадження санкцій щодо телеканалів з орбіти впливу Віктора Медведчука ще у 2019 році.

Це було реакцією на ідею телемосту між Україною і Росією, який зрештою так і не відбувся.

СБУ тоді напряму говорила про введення санкцій щодо NewsOne і "112-Україна" - "для недопущення реалізації країною-агресором антиукраїнської інформаційної кампанії".

Трохи згодом Зеленський в одному з інтерв'ю різко розкритикував Віктора Медведчука та його партію і анонсував "гучну історію, яка дуже погано закінчиться".

Президент тоді ж заявив про наявність доказів щодо фінансування партії ОПЗЖ та пов'язаних із Медведчуком телеканалів з-за кордону.

Момент відключення мовлення телеканалу ZIK:

Починаючи з вечора 2 лютого інтернет-провайдери та онлайн сервіси припиняють трансляцію каналів "112 Україна", NewsOne, ZIK та інших, які відповідно до рішення РНБО від 2 лютого мають бути негайно заблоковані на 5 років.

«У зв'язку з указом Президента України №43/2021 про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», ретрансляцію телеканалів пов'язаних з юридичними особами з Додатку 2 зупинено у пакетах кабельного телебачення а також у IPTV та ОТТ пакетах онлайн-сервісу Ланет.TV» зазначено в повідомленні Ланет.TV.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info