29 берез. 2019 11:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

92

0

Жахливий сморід та чорна вода. У Вінниці шукають винного у забрудненні річки. Відео

Жахливий сморід та чорна вода. У Вінниці шукають винного у забрудненні річки. Відео

У Вінниці шукають винного у забрудненні річки


Жахливий сморід та чорна вода. У Вінниці шукають винного у забрудненні річки. Відео

Кілька днів назад у Вінниці на вулиці Гонти, річка стала мазутного кольору, а очерет з жовтуватого перетворився на чорнющий. Чим так невідомі забруднили воду, вже будуть з’ясовувати екологи. Вони взяли збір рідини. Підозрюють у забрудненні річки місцеву нафтобазу.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Віта».

Неозброєним оком видно колір рідини у річці. Запах камера не передає. Начебто стояча вода і нікуди не тече, та це лише поверхнево.

«Під водою існують, так звані водні джерела, які брудну воду вбирають в себе і вона витікає як в Буг, так і в інші підземні водойми, звідки ми набираємо і воду п’ємо, і купаємося», – каже Михайло Запорожець, головний інспектор відділу водних ресурсів Муніципальної служби правопорядку.

Жахливий сморід та чорна вода. У Вінниці шукають винного у забрудненні річки. Відео

Начальниця відділу охорони довкілля ВМР каже, що так як річка не стояча, вона може добратися до Бугу. Працівники «Вінницького шляхового управління» постійно чистять такі канали, кажуть, що раніше такого бруду тут не було.

«Ми тут були днів 10-15 назад, зачищали. Води такої ще не було. А от буквально кілька днів назад пішов запах. Сірий відтінок води. Там відстійник якийсь, чи то пожежна водойма, звідкись попав мазут, стоки», – каже Анатолій Шкраблюк, майстер шляхового управління.Водовідвід проходить повз гаражний кооператив «Металіст». Місцеві кажуть, що вже не сила терпіти такої безвідповідальності.

«Коли підіймається рівень води у водоймі, вся «нечисть» вспливає, де зливали масла та інші речовини. Воно все тече сюди на Тяжилів. Через це йде забруднення. Вже пройшло кілька днів, вода спочатку просто бурлила», – розповідає Микола, голова правління гаражного кооперативу.

Жахливий сморід та чорна вода. У Вінниці шукають винного у забрудненні річки. Відео  - фото 2

Є підозри, що це «витівки» місцевої нафтобази. Охоронець нафтобази Микола, каже, що база вже десяток років не працює. А також показав, звідки могли скинути чорну отруту. Там постає жахлива картина. Навіть не сотні, а тисячі рибинок туляться одна до одної, намагаються знайти чисту водойму. Частина вже викинулись і померли.

Нерайдужні перспективи і у вінничан, якщо нечистоти дійдуть до головної водної артерії міста. Наразі муніципальна служба правопорядку шукає винуватця екологічного лиха.


Вінниця.info

title