3 листоп. 2017 16:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

312

0

Жінка вибила око поліцейському за те, що намагався її врятувати. Подробиці інциденту на Вінниччині

Жінка вибила око поліцейському за те, що намагався її врятувати. Подробиці інциденту на Вінниччині

 Жінка вибила око поліцейському за те, що намагався її врятувати. Подробиці інциденту на Вінниччині


Жінка вибила око поліцейському за те, що намагався її врятувати. Подробиці інциденту на Вінниччині

 Поліцейський намагався врятувати жінку від побоїв, а вона зробила його калікою. У Жмеринці на Вінниччині під час сімейної сварки, жінка вибила ногою око поліцейському - так вона захищала свого чоловіка, який щойно мало її не вбив. У подробицях неоднозначного інциденту розбиралася журналіст Вiнниця.info.

«Донька знає, що я у відрядженні, а не в лікарні. Вчора побачила мою фотографію у «Вайбері», то плакала», - розповідає у оглядовій Вінницької обласної клінічної лікарні ім. Миколи Пирогова 37-річний сержант поліції Олександр Сулима.

Жінка вибила око поліцейському за те, що намагався її врятувати. Подробиці інциденту на Вінниччині

Правоохоронця з 15-річний стажем до обласної лікарні доправили з Жмеринки. Чоловік розповідає, що пізно ввечері 29 жовтня під час чергування, виїхали на виклик на одну з вулиць райцентру. Там чоловік жорстоко лупцював жінку.

«Він бив рукою по обличчю. Пару раз. Під’їхавши ближче, він побачив службовий автомобіль, і ніби відразу її обійняв. Коли підійшли до пари, чоловік взяв Сулиму за формений одяг, бушлат, і почав ним шарпати. Жінка стояла біля нього, потім вона почала битись ногами. Вона вдарила мене по нозі. Вдарила Сулиму по нозі. Третій співробітник - Тіфанов її забрав», - пригадує напарник, капрал поліції Ельдар Абдулаєв.

Чоловік з жінкою були п’яні. Почали бійку з поліцейськими, втихомирювати їх довелося кайданками.

«От тут лежав цей Бабічев (чоловік, який бив дружину - ред). А Сулима його тримав. І в цей час, коли я відійшов назад, вона замахнулась лівою ногою і вдарила його в ліве око, - розповідає Абдулаєв. З ока поліцейського миттєво фонтаном бризнула кров, яка й досі залишається на асфальті».

Спочатку 28-річну Вікторію затримали, потім відпустили. На час слідства вона вдома.  

«Жінку було затримано в порядку 208 Кримінально-процесуального кодексу. Слідчим підготовлено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчий суддя обрав інший запобіжний захід - у вигляді особистого зобов’язання. Через ухвалу суду медичну документацію потерпілого буде призначено судово-медичну експертизу. За результатами якої буде прийняте кінцеве рішення кримінального провадження. Забігаючи на перед, реально бачимо, що там тяжкі тілесні ушкодження», - пояснює заступник начальника поліції Жмеринського району Володимир Олексюк. 

Жінка вибила око поліцейському за те, що намагався її врятувати. Подробиці інциденту на Вінниччині - фото 2

Розмовляти з журналістами Вікторія, так звати фігурантку інциденту, відмовляється. Лише зауважує, що її не били. Вона на вулиці просто обнімалася із своїм співмешканцем, з яким вона вже п’ять років.

Жінка вибила око поліцейському за те, що намагався її врятувати. Подробиці інциденту на Вінниччині - фото 3

Те, що через такі «обійми» правоохоронець залишився калікою, ні 35-річний співмешканець Вікторії, ні вона сама, наче не звертають уваги. Поки триває розслідування, потерпілий переніс складну операцію. Лікарі говорять про невтішні перспективи.

 

«Від величезного тупого удару, настільки пошкоджується око, що розриваються внутрішні оболонки. Цей розрив сягав майже на пів ока. На даний момент, мова про відновлення зору, цього молодого пацієнта, навіть не стоїть. Буде ставитися питання про інвалідність. А ми вирішуємо, як зберегти саме око», - говорить Наталія Капшук, завідувач відділенням мікрохірургії Вінницької обласної клінічної лікарні ім. Пирогова.

Жінка вибила око поліцейському за те, що намагався її врятувати. Подробиці інциденту на Вінниччині - фото 4

Це означає, що правоохоронцем Олександр вже працювати не зможе. Як далі буде утримувати родину, де 9-річна дочка та 4-річний син, навіть не гадки не має. Попереду реабілітація та судові тяжби. Якщо вину Вікторії доведуть, вона може опинитись за гратами до 12 років.

Як відомо, 29 жовтня 37-річний поліцейський отримав травму ока під час виїзду на виклик про сімейну сварку.

Вiнниця.info