6 лип. 2017 12:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

47

0

Жінку перетворили на жебрачку, дитину – забрали. Як розслідується справа

Жінку перетворили на жебрачку, дитину – забрали. Як розслідується справа

 Жінку перетворили на жебрачку, дитину – забрали. Як розслідується справа


Жінку перетворили на жебрачку, дитину – забрали. Як розслідується справа

 В середині січня поліцейські управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Нацполіції Вінниччини затримали чоловіка та жінку, які перетворили 23-річну вінничанку на жебрачку. Зловмисники обманом забрали у жінки немовля та примусили її відпрацьовувати утримання дитини. Їм оголошено про підозру, незабаром вони опиняться на лаві підсудних.

Про це повідомляє відділ комунікaції ГУ НП Вінниччини.

Як розповів заступник начальника управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Дмитро Іванченко, до поліцейських надійшла оперативна інформація, що молода жінка, яка нещодавно народила, могла позбутись власної дитини. В ході перевірки та спілкування з жінкою оперативники встановили, що її немовля перебуває у малознайомих людей. Користуючись важким матеріальним становищем молодої матері, зловмисники відібрали її дитину та щоденно змушували жінку жебракувати. Матері дозволяли бачитись з немовлям лише ввечері. Жінку постійно залякували, знущалися та застосовували до неї фізичне насилля.

В ході проведення першочергових оперативних заходів поліцейські встановили причетність до вчинення правопорушення 32-річних чоловіка та жінки.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних оперативники вилучили свідоцтво про народження дитини та паспорт потерпілої.

Як з’ясувалось, правопорушники оформили на дитину соціальну допомогу – 14 тисяч гривень забрали собі, а банківську картку віддали знайомому в якості сплати боргу.

Зараз зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.149 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк до 12 років з конфіскацією майна або без такої. Жінці судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, її спільнику – тримання під вартою.

На адресу потерпілої неодноразово надходили погрози від правопорушників, тож зараз вінничанка разом з дитиною перебуває у безпечному місці під охороною поліції.

Вiнниця.info