15 трав. 2019 13:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

178

0

Жінці, яку облив бензином та підпалив співмешканець, ампутували пальці ніг. Попереду ряд важких операцій

Жінці, яку облив бензином та підпалив співмешканець, ампутували пальці ніг. Попереду ряд важких операцій

Родина постраждалої потребує фінансової підтримки


Жінці, яку облив бензином та підпалив співмешканець, ампутували пальці ніг. Попереду ряд важких операцій

Третій тиждень у реанімації опікового відділення обласної лікарні рятують життя 49-річної Валентини Римар з села Коростивці Жмеринського району на Вінниччині. 21 квітня її підпалив співмешканець, 52-річний Віктор. Жінка отримала 60% опіків тіла та дивом вижила.

«Позаду кілька операцій по пересадці шкіри. Попереду ще зо п’ять. З 23 квітня мама ще й досі у реанімації. Так і не переводять через те, що у неї важкий стан. В плоть до того, що погоріли вени, затромбовано все. Відрізали пальці на ногах. Всі. Руки заживають погано. Кожного дня капають. Кожного дня болючі процедури. Перев’язки. Слава Богу, хоч обличчя підгоїлося. Зняли пов’язки. Ноги – це найбільша проблема, бо можлива ампутація», - розповідає Вінниця.info донька постраждалої, Ірина Ярова.

Потерпіла терпить муки у свідомості. Донька постійно біля неї. Пригадує, як сталася трагедія.

«Це зробив вітчим, з яким мама прожила 10 років. Сварка зав’язалася через те, що вона не дала йому гроші на пляшку. Мама була біля ліжка. Він їй у обличчя кинув ганчірку з бензином. Вона її відкинула. Потім він її вдарив у грудну клітину. Вона впала. Вдарилася бровою об тумбочку. Розсікла її. Та й цього було йому замало. Він облив маму бензином. Кинув запаленого сірника. Вона доповзла на вулицю. Це її врятувало. Бо інакше, він би її міг зачинити у палаючій хаті. У дворі почала з себе зривати одяг. А він поприлипав до шкіри, адже синтетика швидко горить. Пробувала себе тушити. Втратила свідомість. А вже потім помітили сусіди та викликали швидку, пожежну та поліцію. Після п’яти годин від інциденту, в організмі вітчима виявили два і два проміле алкоголю. І він досі не усвідомив, що зробив. Вибачення у мами не попросив», - зітхає Ірина.

Жінці, яку облив бензином та підпалив співмешканець, ампутували пальці ніг. Попереду ряд важких операцій

Чоловік наразі знаходиться під слідством, утримується під вартою у Жмеринському райвідділі поліції.

«Вже було судове засідання. Позиватися проти вітчима плануємо. Подамо на компенсацію. Адже кошти, які витрачаємо, ми таких просто не маємо. Вже пішло понад 60 тисяч. Попереду ще стільки, що страшно рахувати. Крім того, ця людина зробила мою маму інвалідом І групи. А якщо подумати, скільки часу, сил та коштів піде на реабілітацію. Та й крім сього, мама впала у депресію», - плаче донька.

Ірина також зауважує, до цього моменту агресивної поведінки за співмешканцем матері, вони не помічали.

«Він не був судимий, «жовтої» картки не мав. Колись на будівництві впав та травмував голову. Знаю, що поставили пластину. Але ще раз кажу, він був спокійний. Адекватний весь час. На нього онуків могли залишити. Але, горілка, це так, робила з нього біду. Випивав часто», - констатує жінка.

За те, що Валентина вижила, вона та її близькі дякують лікарю, який єдиний погодився нею займатися.

«Це Гірник Ігор Степанович, ми йому дуже вдячні. Лікар від Бога! Бо інші від нас навіть відмовилися, бо стан мами був дуже важкий», - віддячує Ірина.

Для бажаючих підтримати постраждалу фінансово, кошти можна надсилати на картковий рахунок: № 5168 7554 2040 8458 Приват Банк (донька Ярова Ірина Рудольфівна).

Жінці, яку облив бензином та підпалив співмешканець, ампутували пальці ніг. Попереду ряд важких операцій  - фото 2

Жінці, яку облив бензином та підпалив співмешканець, ампутували пальці ніг. Попереду ряд важких операцій  - фото 3

Вінниця.info, фото надані Іриною Яровою.